Σάββατο 11 Απριλίου 2020

Πασχαλινό Κυνήγι Αυγών

Μένουμε σπίτι και είναι μια καλή ευκαιρία να οργανώσουμε ένα παιχνίδι που αρέσει πάρα πολύ στα παιδιά αν κρίνω από το νηπιαγωγείο κάθε φορά που παίζουμε το κυνήγι του κρυμμένου πασχαλινού αυγού και γενικά το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού. Ένα παιχνίδι που η φιλοσοφία του στηρίζεται στο να κρύψετε στην αυλή ή στο εσωτερικό του σπιτιού σε διάφορα σημεία, μικρά σοκολατένια πασχαλινά αυγά και τα παιδιά πρέπει να τα ανακαλύψουν. Θα χρειαστείτε σοκολατένια αυγουλάκια, ή και οποιαδήποτε άλλη λιχουδιά έχει περιτύλιγμα (ώστε να μη λερωθεί αν ακουμπήσει στο χώμα) γλειφιτζούρια, καραμέλες, γκοφρετάκια, κλπ. Αν θέλετε μπορείτε να έχετε και καλαθάκι  για να συγκεντρώσουν τα παιδιά τα αυγά.  
Πώς παίζεται; 
Κρύβετε κάπου τα αυγά χωρίς να σας δουν τα παιδιά. Τώρα που ο καιρός το επιτρέπει μπορείτε να τα κρύψετε έξω στον κήπο σε διάφορα σημεία όχι όλα μαζί αλλά να θυμάστε που τα κρύψατε και πόσα κρύψατε έτσι;
Για να οδηγηθούν τα παιδιά στο σημείο που είναι κρυμμένα τα αυγά θα πρέπει να περάσουν από κάποιες δοκιμασίες. Θα κρύψετε διάφορα αινίγματα σε κάποια σημεία του σπιτιού σας και κάθε φορά που θα λύνουν ένα αίνιγμα θα πηγαίνουν στο επόμενο σημείο μέχρι να φτάσουν στο σημείο που είναι κρυμμένα τα αυγουλάκια.
Αινίγματα που μπορείτε να γράψετε σε διαφορετικά χαρτάκια είναι για παράδειγμα
Το Πάσχα τα βάφουμε κόκκινα (τι είναι; Αυγά)
Ζυμώνει η μαμά και είναι μοσχομυριστά! (τι είναι; Τσουρέκια ή κουλουράκια)
Μας φέρνει η νονά για την Ανάσταση (τι είναι; Λαμπάδα)
Είναι σοκολατένια ζωάκια που τρώνε καροτάκια.(τι είναι; Λαγουδάκια)
Το ψήνουμε στην σούβλα το Πάσχα(τι είναι; το αρνί) και πολλά άλλα αινίγματα απλά που θα σκεφτείτε εσείς.


Τα αινίγματα θα τα έχετε κρύψει σε διάφορα μέρη του σπιτιού σας. Για να βρούνε τα αινίγματα που είναι κρυμμένα θα πρέπει να τους οδηγείτε εσείς(αν τα παιδιά σας είναι μικρά και δεν ξέρουν να διαβάζουν). Κρύψτε το 1ο αίνιγμα κάπου στην τηλεόραση και πείτε τους να ψάξουν εκεί που βλέπουμε παιδικά και ειδήσεις. Αφού βρουν το αίνιγμα και απαντήσουν σωστά  πείτε να ψάξουν εκεί που ψήνει η μαμά τα γλυκά(μέσα στον ηλεκτρικό φούρνο θα έχετε το 2ο αίνιγμα). Βάλτε το 3ο αίνιγμα κάτω από μαξιλάρι που κοιμάται και πείτε να ψάξει εκεί που ξεκουράζεται και βλέπει όνειρα γλυκά. Βάλτε αινίγματα όπου θέλετε εκεί που κάνει μπάνιο εκεί που διαβάζει εκεί που τρώει κλπ. Το τελευταίο αίνιγμα αν τα αυγά σας είναι κρυμμένα στην αυλή μπορεί να λέει πήγαινε εκεί που έχει χορτάρι δέντρα κλπ ανάλογα πως είναι η αυλή σας. Θα πρέπει να τους πείτε και πόσα αυγουλάκια πρέπει να βρουν. Τις οδηγίες για το που πρέπει να ψάξουν(το μέρος δηλαδή) μπορείτε να τις έχετε κρυμμένες μαζί με το αίνιγμα(λύνουν το αίνιγμα και διαβάζουν που πρέπει να ψάξουν μετά). Εκτός από την πρώτη την πρώτη κρυψώνα που θα την πείτε εσείς(ψάξτε εκεί που......). Είμαι σίγουρη ότι θα διασκεδάσετε όλοι παίζοντας με τα παιδιά σας. Αν ψάχνετε μια αφορμή για να ξεκινήσετε το παιχνίδι σας έχω λύση. Πείτε στα παιδιά σας ότι κάποιος σας έστειλε ένα βίντεο και βάλετε στα παιδιά να το δουν.  Δημιούργησα το παρακάτω βίντεο για να ξεκινήσετε το παιχνίδι. Ακούστε το πατώντας στον σύνδεσμο. Τους μιλάει η φίλη του Πάκη του λαγουδάκι και τους εξηγεί τι έπαθε το λαγουδάκι. Για να έχετε απλά μια αφορμή να ξεκινήσετε το παιχνίδι. 
  http://tinyurl.com/rry78ow

Αφού λοιπόν παίξετε το παιχνίδι και βρείτε τα αυγουλάκια μπορείτε  στο τέλος να δείξετε και το επόμενο βίντεο που τους μιλάει ο λαγός και τους ευχαριστεί που βρήκαν τα αυγουλάκια του.

 http://tinyurl.com/vxr4us6

Και όσοι παίξετε μπορείτε αν θέλετε να στείλετε κάποιες φωτογραφίες ξέρετε που............
 
 ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


φ












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου