Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

Ημέρα της γης 2020

Κάθε χρόνο, αυτή η ημέρα γιορτάζεται στις 22 Απριλίου με σκοπό την κινητοποίηση των πολιτών, των κυβερνήσεων, των επιχειρήσεων, για ένα καθαρό και υγιή πλανήτη. Η 50ή επέτειος από την καθιέρωση της Ημέρας της Γης εορτάζεται φέτος εν μέσω της πανδημίας του #COVID19. Στις τρέχουσες συνθήκες, διατηρούμε φυσική απόσταση μεταξύ μας, μπορούμε όμως να επικοινωνούμε ψηφιακά και να συνεχίσουμε να ενώνουμε τις φωνές μας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, που αποτελεί τη σοβαρότερη πρόκληση για το μέλλον της ανθρωπότητας και των συστημάτων υποστήριξης της ζωής.
Το μεγαλύτερο γεγονός στον κόσμο με τη συμμετοχή πολιτών γίνεται ψηφιακό για πρώτη φορά στην ιστορία του, απαιτώντας από τους ηγέτες να πάρουν την επιστήμη στα σοβαρά, να ακούσουν τους πολίτες και να αναλάβουν δράση, ώστε να περιοριστούν οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.
Μέσω της ιστοσελίδας του δικτύου (www.earthday.org) μπορούμε να συμμετάσχουμε στην παγκόσμια κινητοποίηση, να συντονιστούμε με πολίτες από ολόκληρο τον πλανήτη, να πλημμυρίσουμε το ψηφιακό τοπίο με συζητήσεις ζωντανής ροής και να προτείνουμε ενέργειες από οπουδήποτε κι αν βρισκόμαστε.









Δημιουργήθηκε με το Padlet



 Πηγή
Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου