Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ




 Πρώτες Βοήθειες είναι οι πρώτες ενέργειες που κάνουμε στον τόπο του ατυχήματος, με ό τι πρόχειρα μέσα διαθέτουμε εκείνη τη στιγμή, ώστε να σώσουμε τη ζωή του θύματος, να ανακουφίσουμε τον πόνο του και να προλάβουμε περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασής του. 

Στο πλαίσιο μιας τέτοιας φιλοσοφίας και έμπρακτης αντιμετώπισης περιστατικών που χρήζουν άμεσης κινητοποίησης, προκειμένου να σωθεί μια ανθρώπινη ζωή, πραγματοποιήθηκε μια εκδήλωση στο νηπιαγωγείο μας ώστε οι γονείς να ενημερωθούν σε θέματα σχετικά με τα ατυχήματα των παιδιών, την πρόληψη αυτών και την παροχή πρώτων βοηθειών.  Την εξειδικευμένη ενημέρωση των γονιών ανέλαβε η κα Ρωσίδου Δήμητρα Νοσηλεύτρια του Νοσοκομείου Δράμας.  

 Η κα Ρωσίδου  παρουσίασε με ιδιαίτερα παραστατικό τρόπο εύκολους και άμεσους τρόπους, με τους οποίους μπορούμε να βοηθήσουμε κάποιον σε περίπτωση ατυχήματος, ξαφνικής ασθένειας ή έκτακτης ανάγκης, πριν φροντίσουμε για την άμεση μετάβασή του στο πλησιέστερο νοσοκομείο.
 Οι γονείς επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το θέμα, μιας και οι πρώτες βοήθειες συνιστούν απαραίτητες γνώσεις που πρέπει να διαθέτουμε όλοι σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης σε θέματα υγείας.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 Ευχαριστούμε την κα Ρωσίδου για την πολύ ενδιαφέρουσα ενημέρωση και τους γονείς μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου