Σάββατο 7 Μαρτίου 2020

Mr. Pythagoras and Miss Αrithmetic Μουσείο γεωμετρικών γλυπτών

Τα γεωμετρικά στερεά γνωρίσαμε με αφορμή το πρόγραμμα Mr. Pythagoras and Miss Αrithmetic. Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν πάρα πολύ.

Τα αναπτύγματα βοηθούν τους μαθητές να κατανοήσουν καλύτερα τα στερεά σώματα  Τα παιδιά προσπάθησαν να αναπαράγουν τα αναπτύγματα του κύβου, του ορθογωνίου παραλληλεπιπέδου, της τετραγωνικής πυραμίδας κλπ από τα έτοιμο πατρόν.
 




 Έτοιμο!!!!


Πήρα οδοντογλυφίδες και πλαστελίνη και έφτιαξα έναν κύβο ένα ορθογώνιο παραλληλεπίπεδο μια τριγωνική πυραμίδα και μια τετραγωνική πυραμίδα.
Ζήτησα από τα παιδιά να προσπαθήσουν να κάνουν ένα από αυτά που έκανα όποιο θέλουν. Έκαναν πολλές μπαλίτσες με πλαστελίνη,  μέτρησαν πόσες μπαλίτσες θα χρειαστούν  για την τριγωνική πυραμίδα και πόσες οδοντογλυφίδες και έπιασαν δουλειά. Είμαι πολύ περήφανη για τα παιδιά μου. Και ναι τα κατάφεραν και σχεδόν όλα τα παιδιά έκαναν όλα τα γεωμετρικά στερεά
















 Εκτύπωσα σε χαρτί τα αναπτύγματα και αφού τα συναρμολογήσαμε
δοκιμάσαμε να κάνουμε ένα γλυπτό. 


 Μετά από κάποιες δοκιμές το γλυπτό μας είναι έτοιμο για να μπει στο μουσείο γλυπτών μαζί με τα υπόλοιπα γλυπτά των άλλων σχολείων
Ευχαριστώ πολύ τον διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Προσοτσάνης κ. Λιβέρη Χανουμίδη για τα γεωμετρικά στερεά και τα αναπτύγματα που μας έδωσε με σκοπό να κάνουμε την δράση για το πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου