Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

let's walk on the paths of tradition...logo

Η λαϊκή παράδοση αποτελεί ένα σημαντικό τμήμα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.  Αποτελεί συνδετικό κρίκο που ενώνει τις παλιές με τις νέες γενιές  και γι αυτό το λόγο τα παιδιά από νωρίς πρέπει να έρχονται σε επαφή με κάποια βασικά στοιχεία του παρελθόντος. To etwinning πρόγραμμα που θα υλοποιήσουμε φέτος έχει τίτλο "let's walk on the paths of tradition.... (ας βαδίσουμε στα μονοπάτια της παράδοσης). Σκοπός μας είναι να μάθουν τα μικρά παιδιά, να ευαισθητοποιηθούν και να πληροφορηθούν σχετικά με την λαϊκή μας παράδοση. Να έρθουν σε επαφή με τα στοιχεία της λαϊκής παράδοσης, τον πολιτισμό του τόπου μας, τα ήθη και τα έθιμα και κυρίως να συνειδητοποιήσουν ότι ο λαϊκός μας πολιτισμός αποτελεί πηγαία έκφραση των ανθρώπων του χθες και παράλληλα να συμβάλλουν στη διατήρησή του. Να βρουν ομοιότητες και διαφορές σε διαφορετικούς πολιτισμούς,να εξοικειωθούν με την παραδοσιακή μουσική και τους χορούς καθώς και να γνωρίσουν τα έθιμα και τις παραδόσεις των  άλλων χωρών μέσα από την συνεργασία τους. 36 σχολεία από Ελλάδα και Ευρώπη θα συνεργαστούν.
Οι οδηγίες που έκανε για το πρόγραμμα το 5ο Νηπιαγωγείο Δράμας

Course Contents Presentation (copy) on Biteable.
© Biteable 2018 Terms of Use Privacy Policy
Τα συνεργαζόμενα σχολεία στον χάρτη
Η παρουσίαση των μαθητών των συμμετεχόντων σχολείων σε ένα padlet
 Το βίντεο της δικής μας παρουσίασης
Η παρουσίαση των πόλεων των συμμετεχόντων σχολείων σ' ένα thinglink

Το βίντεο της παρουσίασης της πόλης μας
Το κάθε σχολείο δημιούργησε το δικό του λογότυπο.

 Το λογότυπο του σχολείου μας
Όλα τα λογότυπα μπήκαν σε ψηφοφορία στο tricider.
Κάθε σχολείο είχε το δικαίωμα να ψηφίσει τα 2 λογότυπα που του άρεσαν πιο πολύ. Είδαμε όλα τα λογότυπα
και ψηφίσαμε το κάθε παιδί ξεχωριστά. Όλα τα λογότυπα που δημιούργησαν τα σχολεία ξεχωριστά και υπέροχα η επιλογή ήταν πολύ δύσκολη για τα παιδιά. Τα λογότυπα που άρεσαν πιο πολύ στα παιδιά μας και ψήφισαν ήταν του νηπιαγωγείου Φολέγανδρου και του Scoala Gimnaziala "Sfantul Nicolae" Vinatori από την Ρουμανία.
Μετά το τέλος της ψηφοφορίας το λογότυπο που κάναμε στο σχολείο μας συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους οπότε και αποτέλεσε το λογότυπο του προγράμματος μας.  Πήρε τη θέση του στο έργο μας

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που σας άρεσε αγαπητοί μας συνεργάτες.









































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου