Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Ο βασιλιάς φωνακλάς η Γαλήνη και οι κανόνες της τάξης μας

Ένα υπέροχο παραμύθι της Τζένης Κουτσοδημητροπούλου  μας έδωσε την αφορμή να βγάλουμε τους κανόνες μαζί με τα παιδιά.
Το παραμύθι με λίγα λόγια:
Η Γαλήνη μόλις ήρθε στον κόσμο δεν ακούστηκε κιχ! Οι γονείς της ανησύχησαν στην αρχή όμως ο γιατρός τους διαβεβαίωσε ότι ήταν ένα  υγιέστατο παιδί. Όσο μεγάλωνε η Γαλήνη έδειχνε ένα ήρεμο χαρακτήρα και μιλούσε τόσο χαμηλόφωνα που με δυσκολία την άκουγαν οι άλλοι. Είχε το χάρισμα να μεταδίδει στους άλλους μια ηρεμία και σιγά σιγά έμαθαν όλοι γύρω της να μιλούν χαμηλόφωνα. Μάλιστα πολύ γρήγορα εξαπλώθηκε σε όλη τη νότια πλευρά της πόλης, μιας πόλης που δεν φημιζόταν για την ηρεμία της, γνωστή ως Βροντούπολη. Βασιλιάς στην Βροντούπολη ήταν ένας καλοσυνάτος άνθρωπος που όμως είχε ένα ελάττωμα: φώναζε συνεχώς…  Στην πραγματικότητα ούρλιαζε και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να ακολουθήσουν το παράδειγμα του και οι κάτοικοι της Βροντούπολης.
Σε ολόκληρη τη βόρια πλευρά της πόλης γινόταν σαματάς μεγάλος από τις φωνές του βασιλιά Φωνακλά όπως τον έλεγαν λόγω του υψηλού τόνου της φωνής του. Το μεγάλο όμως πρόβλημα του Βασιλιά ήταν ότι υπέφερε από πονοκεφάλους καθημερινά. Γιατροί απ΄ όλο τον κόσμο προσπαθούσαν να βρουν λύση όμως μάταια. Η παιδική φιλία του Βασιλιά με τον κύριο Φιλήμονα, τον πατέρα της Γαλήνης, τους έφερε κοντά και το θαύμα δεν άργησε να συμβεί. Ναι ο Βασιλιάς Φωνακλάς πολύ σύντομα θα γνωρίσει τη Γαλήνη και θα ανακαλύψει το μυστικό της ηρεμίας…(από το http://www.elniplex.com)
 Αφού διαβάσαμε το παραμύθι τα παιδιά ζωγράφισαν ότι τους άρεσε πιο πολύ



Ζωγράφισαν την Βροντούπολη για να κάνουμε την δραματοποίηση του παραμυθιού και όχι μόνο
και δραματοποιήσαμε την ιστορία.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε την δραματοποίηση

 

Ο βασιλιάς έβαλε έναν κραυγομετρητή να μετρά την ένταση της φωνής του λαού του. Εμείς κάναμε τον δικό μας πίνακα για την ένταση της φωνής μας.


Με αφορμή το παραμύθι και μιλώντας για την ένταση της φωνής μέσα στην τάξη αποφασίσαμε να βγάλουμε και τους κανόνες της τάξης. Το κάθε παιδί είπε κι έναν κανόνα. Τα αγόρια έγιναν βασιλιάδες.


και τα κορίτσια Γαλήνη




Όλοι οι κανόνες μπήκαν στην Γαληνούπολη
ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!























3 σχόλια: