Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΛΙΣΣΟΥΛΑ BEEBOT

Ενα από τα 23 Νηπιαγωγεία από όλη την Ελλάδα, που θα συμμετέχουν στην eTwinning δράση για το #STEM  είναι και το δικό μας νηπιαγωγείο. Ο εξοπλισμός  ήρθε, το έργο μας με τίτλο "περνά η μέλισσα περνά νόστιμα διαλέγει ή θρεπτικά;" εγκρίθηκε και τα  νηπιαγωγεία με τα οποία θα συνεργαστούμε και σε αυτό το έργο θα είναι το νηπιαγωγείο Αγλαντζιάς Κύπρου και το 5ο νηπιαγωγείο Δράμας.
Το BeeBot, η “έξυπνη μέλισσα”, είναι ένα προγραμματιζόμενο ρομπότ δαπέδου ειδικά κατασκευασμένο για να χρησιμοποιείται ακόμη και από παιδιά προσχολικής ηλικίας. Ο προγραμματισμός της γίνεται με πλήκτρα που βρίσκονται επάνω της  και μπορεί να προγραμματιστεί για να κινείται με ακρίβεια στο χώρο προχωρώντας μπροστά, πίσω, στρίβοντας αριστερά και δεξιά. Τα μικρά παιδιά παίζοντας με τη μέλισσα μαθαίνουν να την κινούν μπροστά-πίσω, δεξιά-αριστερά και να την καθοδηγούν σε συγκεκριμένα μονοπάτια και σε μικρές αποστολές. Αναπτύσσουν έτσι τις δεξιότητες που σχετίζονται με τον βασικό προγραμματισμό και μαθαίνουν να χρησιμοποιούν την αλγοριθμική λογική για να επιλύουν μικρά προβλήματα με παιγνιώδη και ευχάριστο τρόπο. Πριν παρουσιάσουμε στα παιδιά την μελισσούλα κάναμε μια συζήτηση γύρω από τα ρομπότ για να δούμε τι γνωρίζουν(τι είναι, τι κάνουν, πως κινούνται, ποιος τα κατασκευάζει κλπ)
Είδαμε εικόνες με ρομπότ και ζωγραφίσαμε τα δικά μας ρομπότ
 
 Περπατήσαμε σαν τα ρομπότΣτη συνέχεια δείξαμε στα παιδιά το Beebot και συζητήσαμε μαζί τους.Τι νομίζουν ότι είναι τι κάνει πως κινείται κλπ.
Κατόπιν εξηγήσαμε στα παιδιά τι ακριβώς είναι και τα παιδιά την ονόμασαν Κιτρινούλα.  Ζωγραφίσαμε
 
 
 
Εξοικειωθήκαμε με τα σύμβολα του bee-bot

 

 

Χρησιμοποιήσαμε καρτέλες με σύμβολα για να κατανοήσουν τη χρήση του κάθε συμβόλου και σχεδιάσαμε απλές διαδρομές στο πάτωμα να τις περπατήσουν και στην συνέχεια να αποτυπώσουν την διαδρομή που έκαναν σε χαρτί


Οι διαδρομέςΠειραματιστήκαμε και μάθαμε πως λειτουργεί.


Κάναμε αρκετές δοκιμές και τα καταφέραμε. Και μιας και αυτες τις μέρες μιλάμε για τις εποχές προγραμματίσαμε την μελισσούλα  να περάσει από τις 4 εποχές με την σειρά Χειμώνας-Ανοιξη-Καλοκαίρι -Φθινόπωρο.
Δούλεψε!!!!!!!! είπε η Αννα 
Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε το νέο μας έργο!!!!!!!


Τις δράσεις που κάναμε τις είδαμε στο http://digitallearning.ece.uth.gr/ltme/?q=node/328


http://www.broadheath.coventry.sch.uk/year-1-i-am-a-treasure-hunter/dd24025439fddbad873ab64110e0fa9f/
https://www.tes.com/teaching-resource/bee-bot-instruction-cards-6218189


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου