Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018

Συμμετοχή του 1ου Νηπιαγωγείου Προσοτσάνης στην eTwinning δράση για το STEM

Μέσα από ένα email που ήρθε προχθές στο σχοολείο μας μάθαμε ότι το νηπιαγωγείο μας είναι ανάμεσα στα 23 Νηπιαγωγεία από όλη την Ελλάδα, που θα συμμετέχουν στην eTwinning δράση για το #STEM "Εκ μέρους της ΕΥΥ eTwinning, σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο σας έχει επιλεχθεί για τις ανάγκες υλοποίησης τη δράσης STEM. Συγκεκριμένα θα λάβετε εξοπλισμό Beebot με σκοπό την αξιοποίησή του για τη δημιουργία ανάλογου project, προσανατολισμένα στo STEM." Σήμερα παραλάβαμε τον εξοπλισμό  Beebot.
Το BeeBot, η “έξυπνη μέλισσα”, είναι ένα προγραμματιζόμενο ρομπότ δαπέδου ειδικά κατασκευασμένο για να χρησιμοποιείται ακόμη και από παιδιά προσχολικής ηλικίας καθώς και των πρώτων τάξεων δημοτικής εκπαίδευσης. Ο προγραμματισμός της γίνεται με πλήκτρα που βρίσκονται επάνω της (On-board) και μπορεί να προγραμματιστεί για να κινείται με ακρίβεια στο χώρο προχωρώντας μπροστά, πίσω, στρίβοντας αριστερά και δεξιά. Με την απλή και φιλική προς το παιδί διάταξη του, το BeeBot αποτελεί ένα τέλειο σημείο εκκίνησης για τη διδασκαλία του ελέγχου, της κατεύθυνσης (προσανατολισμού) και της γλώσσας προγραμματισμού για τα μικρά παιδιά.
Τα BeeBot έχουν ένα φιλικό και ευχάριστο σχεδιασμό που ικανοποιεί τους μαθητές (και τους εκπαιδευτικούς!).
Κινούνται σε λείες επίπεδες και ελαφρά επικλινείς επιφάνειες διαφόρων υλικών όπως: χαρτί, μουσαμά, τσιμέντο, πλακάκι, ξύλο, πλαστικό, χαλί.
Χαρακτηριστικά που το κάνουν ξεχωριστό:

  • Στιβαρή κατασκευή και μικρό σε μέγεθος
  • Ευκρινή κουμπιά (πλήκτρα εντολών)
  • Μνήμη για να προγραμματίσετε μέχρι και 40 βήματα
  • Εύκολος προγραμματισμός
  • Επιβεβαίωνει τις οδηγίες σας (προγραμματισμό) τόσο με χαρακτηριστικό ήχο όσο και αναβοσβήνοντας τα μάτια
  • Μεγάλη ποικιλία και διαθεματικότητα διαθέσιμων σεναρίων
  • Κινείται με βήμα 15 εκατοστών και στρέφεται (αριστερά ή δεξιά) κατά 90° με ακρίβεια
Μια εξαιρετική και απλή στη χρήση εφαρμογή-παιχνίδι για πολύ μικρά παιδιά (νηπιαγωγείο, πρώτη-δευτέρα δημοτικού) για να τα εισάγει στον -πολύ βασικό- προγραμματισμό της κίνησης μιας εικονικής "μέλισσας". Η εφαρμογή χρησιμοποιεί τον τρόπο με τον οποίο μπορεί κανείς να προγραμματίζει την κίνηση του πραγματικού ρομπότ-μέλισσας Bee-Bot.
Τα μικρά παιδιά παίζοντας με τη μέλισσα μαθαίνουν να την κινούν μπροστά-πίσω, δεξιά-αριστερά και να την καθοδηγούν σε συγκεκριμένα μονοπάτια και σε μικρές αποστολές. Αναπτύσσουν έτσι τις δεξιότητες που σχετίζονται με τον βασικό προγραμματισμό και μαθαίνουν να χρησιμοποιούν την αλγοριθμική λογική για να επιλύουν μικρά προβλήματα με παιγνιώδη και ευχάριστο τρόπο.

Καλές ρομποτικές δραστηριότητες να έχουμε!!!!!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου