Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

SCARECROW VIDEO / ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ / ETWINNING

Scarecrow video. Ένα βίντεο γίνεται η αφορμή για δημιουργικές δράσεις γύρω από τα τρόφιμα που τρώμε 
( επεξεργασμένα και μη) και τις διαφημίσεις που τα προωθούν.
Οι δράσεις του προγράμματός μας συνεχίζονται και γίνονται πιο δημιουργικές. Το έναυσμα μας το έδωσε το εξαιρετικό βίντεο «The Scarecrow», το οποίο όλα τα μέλη του προγράμματος το παρακολουθήσαμε και αναπτύξαμε πολλές δράσεις γύρω από αυτό !

Ένα βίντεο για τα επεξεργασμένα τρόφιμα, χωρίς λόγια, με «δυνατές» εικόνες και πολλά μηνύματα, που το επεξεργαστήκαμε αρκετά! Είδαμε το βίντεο
και ζωγραφίσαμε τις εντυπώσεις μας από το βίντεο σε  φύλλα εργασίας κοινά για όλους τους εταίρους και τα παρουσιάσαμε! Επεξεργαστήκαμε το βίντεο μιλήσαμε για τα συναισθήματα των ζώων μέσα στο εργοστάσιο,  ποια προιόντα είδε το σκιάχτρο εκεί, τι συμβουλές θα δίναμε στο σκιάχτρο και στο κοράκι, τι θα μας έλεγαν τα ζώα που ήταν στο εργοστάσιο αν μιλούσαν, κάναμε το βίντεο παραμύθι, Μάθαμε και ζωγραφίσαμε το τραγούδι που έφτιαξαν το 29ο νηπιαγωγείο Σερρών τα αινίγματα που έκαναν το 4ο νηπιαγωγείο Πυλαίας το παραμύθι που έκανε το 14ο νηπιαγωγειο Σερρών και ζωγραφίσαμε το σκιάχτρο και το κοράκι και τα χαρακτηρίσαμε με μια λέξη. Ολα τα φύλλα εργασίας μπορείτε να τα δείτε μαζεμένα στο τέλος της ανάρτησης. Το παραμύθι μας το βάλαμε στην βιβλιοθήκη μας.

Για την κατανόηση του βίντεο δημιουργήθηκαν και πολλά online παιχνίδια που μοιραστήκαμε μεταξύ μας στην πλατφόρμα του Twinspace
από το 10 νηπιαγωγείο Νεάπολης

 από το νηπιαγωγείο Κεντριού
 από το νηπιαγωγείο Μουδανιών
Εμείς δημιουργήσαμε ένα κουίζ σχετικό με το βίντεο για να ακονίσουμε την μνήμη μας !

Γράψαμε με τα παιδιά ποιήματα για το σκιάχτρο και το κοράκι
Κάναμε σταυρόλεξα
Κρυπτόλεξα
Μαθηματικά
Δαχτυλόκουκλες
Μάσκες κοράκια και καπέλα σκιάχτρου
Σκιάχτρα κούκλες
 

Τελευταία μας δράση, η δημιουργία του μαγαζιού του σκιάχτρου και πουλάει και μαγειρεύει τα προιόντα του. Κάναμε το μπακαλικο μαγαζί βάλαμε πινακίδα, αποφασίσαμε τι φαγητά θα έχει κάναμε και τιμοκατάλογο.


 η πρώτη πελάτισσα πηγε να αγοράσει
 

και κάποιοι έρχονται να φάνε γιατί άκουσαν πως αυτά που μαγειρεύει είναι πολύ νόστιμα και υγιεινά.
 
 
 
 
 
 
 
 Φωτογραφηθήκαμε λόγω απόκρεων
 
 
 
 Τα φύλλα εργασίας









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου