Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ 2017


Η Ώρα της Γης. Το μεγαλύτερο κίνημα ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον στην ιστορία!

Ο σκοπός; Να περάσουμε ένα παγκόσμιο συμβολικό μήνυμα για την προστασία του πλανήτη και ειδικά για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
H Ώρα της Γης (Earth Hour) «γεννήθηκε» το 2007 στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας, όταν δύο εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις ύψωσαν τη φωνή τους ενάντια στην κλιματική αλλαγή, σβήνοντας τα φώτα για μία ώρα. Η πρωτοβουλία ανήκε στην περιβαλλοντική οργάνωση WWF και τη διαφημιστική εταιρεία Leo Burnett.
Για το 2017 η Ώρα της Γης έλαβε χώρα από τις 8:30 μ.μ. έως τις 9:30 μ.μ. της 25ης Μαρτίου.
Σβήνουμε τα φώτα για μια ώρα, προκειμένου να στείλουμε το αποφασιστικό μήνυμα συμμετοχής στην προστασία του περιβάλλοντος. Στη συνέχεια, είναι στο χέρι μας να δεσμευτούμε για απλές καθημερινές πράξεις, μικρά βήματα που μπορούν να φέρουν μεγάλο αποτέλεσμα. Το 1ο νηπιαγωγείο Προσοτσάνης όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος συμμετείχε στην εκδήλωση αυτή μαζί με τα 3 Δημοτικά Σχολεία της Προσοτσάνης.
Τα παιδιά στο νηπιαγωγείο έβαψαν ποτηράκια πλαστικά όπου μέσα θα μπει το ρεσώ.
Κάναμε μια αφίσα
 
και συγκεντρωθήκαμε παιδιά γονείς και εκπαιδευτικοί στο σχολείο όπου και ξεκινήσαμε για την πλατεία του χωριού μας
Η αφίσα που έκανε το 1ο δημοτικό σχολείο
Στην πλατεία τα παιδιά μοίρασαν στον κόσμο φυλλάδια με πληροφορίες για την ώρα της γης που ετοίμασε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Προσοτσάνης.
Στις 8:30 μ.μ. έσβησαν τα φώτα και με τα ποτηράκια όλα τα παιδιά που ήταν εκεί σχηματίσανε το 60+.
 
 
 
Τραγούδησαν τραγούδια για το περιβάλλον
Και  στη συνέχεια φώτισαν τον ουρανό της Προσοτσάνης με τα φαναράκια σωτηρίας του πλανήτη και του περιβάλλοντός μας.

Γεια σας φαναράκια να πάτε ψηλά πολύ ψηλά!! Η Αννούλα μας είχε κι ένα άγχος μήπως καούν τα σπίτια και τα δέντρα αλλά ευτυχώς όλα πήγαν καλά.

Ευχαριστούμε όλους τους γονείς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας κι έφεραν τα παιδάκια τους σ αυτή την όμορφη εκδήλωση.





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου