Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022

Αξίες ζωής στην εκπαίδευση "Συνεργασία "

 Συνεργασία είναι να βοηθάνε όλοι για να γίνει κάτι, να δουλεύουμε μαζί για ένα κοινό στόχο με υπομονή και συμπάθειαΗ συνεργασία είναι πολύ σημαντική γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε τα πάντα μόνοι μας. Συνεργαστήκαμε και είδαμε ότι ένας μόνο δεν μπορεί αλλά δυο μαζί ή και περισσότεροι μπορούν να τα καταφέρουν.

Πραγματική συνεργασία είναι να δουλεύουμε μαζί με υπομονή και χαρά. Τι θα μας άρεσε να μας λένε οι άλλοι όταν συνεργαζόμαστε και τι όχι; Πως θα θέλατε να σας μιλάνε;(ευγενικά, ήρεμα, να μας σέβονται κλπ)

Επίδειξη συνεργασίας
Ο Κ. θέλει να μεταφέρει το τραπεζάκι. Προσπάθησε μόνος του αλλά δεν μπόρεσε. Χρειάζεται συνεργασία για να το μεταφέρει; Για να δούμε την διαφορά. Με ένα άτομο είναι δύσκολο με πέντε όμως είναι πολύ εύκολο.»
Όπως και ο Ε. με τα τουβλάκια. Μόνος δεν μπόρεσε με 4 άτομα όμως μια χαρά τα καταφέρανεΖήτησα από τα παιδιά σε ζευγάρια να καθίσουν στο πάτωμα αντικριστά και να κρατήσουν χέρια. Έπειτα τα ζευγάρια έπρεπε να σηκωθούν μαζί και να ξανακαθίσουν μαζί, κρατώντας χέρια. Το κάναμε και όλοι μαζί και η συνεργασία ήταν άψογη.

Ανά δυάδες δέσαμε με μια κορδέλα το χέρι του ενός με του άλλου. Έπρεπε να συνεργαστούν και να παίξουν με το μπαλόνι με στόχο να το κρατήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο στον αέρα ώστε να μην πέσει στο πάτωμα 

Το ίδιο αλλά με δεμένα πόδια να κλωτσούν μια μπάλα στο πάτωμα με στόχο να βάλουν γκολ.
Πεταλούδες συνεργασίας
Μια πεταλούδα για κάθε τέσσερα παιδιά. Δυο παιδιά χρωματίζουν τα φτερά της πεταλούδας από τη μια πλευρά και δυο παιδιά αντιγράφουν τα ίδια σχέδια/χρώματα από την άλλη πλευρά. 

Μια χαρά τα κατάφεραν 
Πάλι σε ζευγάρια ζωγράφισαν δύο άτομα με έναν μαρκαδόρο ταυτόχρονα. Κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου ζωγράφισαν μαζί.

Tα ζευγάρια παρουσίασαν την ζωγραφιά τους στα υπόλοιπα παιδιά
Υπέροχες οι ζωγραφιές άλλωστε πραγματική συνεργασία είναι να δουλεύουμε μαζί με υπομονή και χαρά
Ανασύνθεση φράσεων για τη συνεργασία

Μαθαίνω να μοιράζομαι, να διεκδικώ και να υποχωρώ, όπου χρειάζεται. Η αξία της ομαδικής εργασίας-συνεργασίας είναι μεγαλύτερη από τη αξία της πρωτιάς!













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου