Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα 2022

 Για άλλη μια χρονιά το νηπιαγωγείο μας συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα https://codeweek.eu/codeweek4all που έχει ως στόχο την ανάπτυξη δεξιοτήτων προγραμματισμού, υπολογιστικής σκέψης και παρατηρητικότητας. Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού είναι μια πρωτοβουλία βάσης που κάνει τον προγραμματισμό και τον ψηφιακό γραμματισμό προσιτό σε όλους, με διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο. Τα παιδιά γνώρισαν το προγραμματιζόμενο παιχνίδι bee-bot και ανακαλύψαν τι μπορεί να κάνουν τα κουμπιά που έχει η μελισσούλα στο επάνω μέρος της. Πριν τη χρησιμοποιήσουμε τα ίδια τα παιδιά έγιναν ρομπότ και κινήθηκαν στο πλέγμα σύμφωνα με τις εντολές που τους έδινε ένα άλλο παιδί. Σκοπός ήταν η βιωματική προσέγγιση και εμπειρία της κίνησης του ρομπότ.

Με αφορμή το πρόγραμμα etwinning "I believe i can.." κάτω στο πλέγμα τοποθετήσαμε τις εικόνες των γυναικών με τις οποίες θα ασχοληθούμε. Κάναμε ένα ζάρι με τις σημαίες των χωρών καταγωγής των γυναικών. Κάθε παιδί έριχνε το ζάρι και ανάλογα με τη σημαία που έφερνε έπρεπε να προγραμματίσει το ρομπότ να πάει στην σωστή γυναίκα σύμφωνα με τον πίνακα αναφοράς και μετά να βάλει το σωστό αντικείμενο δίπλα της (στην Κοκό Σανέλ τα ρούχα κλπ).






Ολη η δράση σε ένα βίντεο

Επίσης συμμετείχαμε στην εκδήλωση που διοργάνωσε η συνάδελφος Ευαγγελία Τριανταφύλλου με τίτλο: Μικροί Εξερευνητές του Διαστήματος Ένα ταξίδι από τον πλανήτη γη στον απέραντο Γαλαξία!!! Oι δράσεις όλων των σχολείων σε ένα ebook https://www.storyjumper.com/book/read/140815592




Κάναμε και μια δραστηριότητα pixel art με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 






1 σχόλιο: