Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022

L.I.F.E.: Little Inventors save Forest Ecosystems 2η εφεύρεση "Tυπογραφία"

Συνεχίζοντας το έργο μας L.I.F.E.: Little Inventors save Forest Ecosystems ασχοληθήκαμε με την Τυπογραφία. Τα παιδιά σε συνεργασία με τους γονείς τους βρήκαν πληροφορίες για την εφεύρεση της τυπογραφίας.
Η παρουσίαση
Η ομάδα της τυπογραφίας αποτελούνταν από τα εξής νηπιαγωγεία: 1ο νηπιαγωγείο Προσοτσάνης, νηπιαγωγείο Πιπεριάς Πέλλας και Yenişehir Belediyesi Anaokulu  Τουρκίας. Ετοιμάσαμε από κοινού μια παρουσίαση για την εφεύρεση της τυπογραφίας με πληροφορίες παιχνίδια και κουίζ την οποία είδαμε εμείς αλλά και όλα τα άλλα σχολεία.
Οnline παιχνίδια τα οποία παίξαμε στον υπολογιστή και ένα κουίζ για να δούμε τι μάθαμε. 
Επισκεφτήκαμε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Προσοτσάνης και είδαμε μια παλιά γραφομηχανή και μάθαμε πως την χρησιμοποιούσαν . Ευχαριστούμε πολύ τον κύριο Ιωάννη Τσαουσίδη εκπαιδευτικό του 1ου Δ.Σ και γονέα των νηπίων Π. και Ν. για την ξενάγηση.


Κι εκεί που δεν είχαμε καμία γραφομηχανή σε μια μέρα μας έφεραν ακόμη μία αυτή τη φορά από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Προσοτσάνης. Ευχαριστούμε πολύ την εκπαιδευτικό του 3ου Δ.Σ. κα Σταυρούλα Βασιλειάδου. 


Γράψαμε με φτερό και μελάνι


Κάναμε γράμματα με πλαστελίνες τα βάλαμε το ένα δίπλα στο άλλο για να κάνουμε λέξεις (όπως ο Γουτεμβέργιος) τα βάψαμε και από επάνω βάλαμε ένα χαρτί και τυπώσαμε τις λέξεις


Είδαμε τι θα συμβεί αν βάλουμε ένα καρμπόν ανάμεσα σε δύο φύλλα και γράψουμε κάτι στο επάνω φύλλο. 
Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν από το αποτέλεσμα ήταν κάτι που δεν είχαν ξαναδεί




Ιδεογράμματα ως σύμβολα γραφής πάνω σε πήλινες πλάκες

Δράση STEAM Δεκεμβρίου
Αυτή τη φορά ήμασταν στην ομάδα τεχνολογίας μαζί με το 10ο νηπιαγωγείο Νεάπολης Θεσσαλονίκης,  το Yenişehir Belediyesi Anaokulu και το Şemsiana Anaokulu από την Τουρκία. Γράψαμε γράμμα στο Αϊ Βασίλη 
Μετατρέψαμε την εικόνα με το γράμμα σε qr code
Ετοιμάσαμε την μακέτα μας

Το ίδιο έκαναν και τα υπόλοιπα 3 νηπιαγωγεία αφού έγραψαν το δικό τους γράμμα μετέτρεψαν την εικόνα τους σε qr code. Εκτυπώσαμε τις εικόνες με τα γράμματα και τα qr code όλων των σχολείων. Τα βάλαμε κάτω στην μακέτα. Η συνάδελφος από την Τουρκία έφτιαξε ένα ζάρι με τα qr code όλων των σχολείων. Ένα παιδί πετούσε το ζάρι και προγραμμάτιζε το ρομπότ να πάει στην εικόνα που έδειχνε το ζάρι. Ολες οι εικόνες με τα qr code στο τέλος μπήκαν στο κουτί του Αϊ Βασίλη. Θα μπορέσει ο Αϊ Βασίλης να αποκωδικοποιήσει τις εικόνες και να διαβάσει τα γράμματα των παιδιών;


Τον μήνα Δεκέμβρη φροντίσαμε τα δάση μας και στείλαμε τις ευχές μας μέσω του υπολογιστή  για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά στους συνεργάτες μας.






Οι ευχές όλων των σχολείων σε ένα δέντρο. Πατώντας σε κάθε μπάλα μπορείτε να δείτε τις ευχές όλων των σχολείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου