Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

European P.L.A.N. ( Painting Literature Arts Nature) Μασκότ-Λογότυπο-Τηλεδιασκέψεις

Ένα δεύτερο etwinning πρόγραμμα που υλοποιούμε φέτος είναι το European P.L.A.N. ( Painting Literature Arts Nature). Αυτό το έργο ξεκινά με ένα παραμύθι στο οποίο ορισμένα ζώα (που θα είναι και οι μασκότ των σχολείων) αποφασίζουν να φύγουν από το δάσος στο οποίο ζούσαν όλα μαζί και να  ταξιδέψουν σε διαφορετικές πόλεις στην Ελλάδα και στη Λιθουανία, οπότε πρέπει να πάνε και στα αντίστοιχα σχολεία. Γίνονται φίλοι με τους μαθητές γνωρίζονται μεταξύ τους και θα είναι ο σύνδεσμος μεταξύ όλων των μελών των συνεργαζόμενων σχολείων. Μια εξαφάνιση ενός ζώου κάνει τα ζώα να συνεργαστούν και κατ’ επέκταση οι μαθητές των σχολείων για να διαλευκάνουν το μυστήριο. Κατά την αναζήτηση οι μαθητές θα έρθουν σε επαφή με τη ζωγραφική, τη λογοτεχνία και τον κινηματογράφο. Κάθε φορά και ένα στοιχείο θα τους φέρνει πιο κοντά στον φίλο τους. Τα σχολεία με τα οποία θα συνεργαστούμε είναι το 5ο νηπιαγωγείο Δράμας, το 7ο νηπιαγωγείο Πτολεμαΐδας, το νηπιαγωγείο Παράκοιλων Μυτιλήνης, το νηπιαγωγείο Μεγάλης Παναγιάς Χαλικιδικής και το "Nykštukas" of Vilnius από την Λιθουανία.

Οι μασκότ του σχολείου μας το πρόβατο 

και ο λαγός

Η γνωριμία των μελών έγινε μέσα από ένα κολάζ φωτογραφιών. Μια φωτογραφία με όλους τους μαθητές, μια φωτογραφία του σχολείου μας, της πόλη μας και ενός αξιοθέατου της πόλης μας από την οποία, ωστόσο, λείπει ένα κομμάτι. Σε κάθε σχολείο οι μαθητές θα προσπαθήσουν να βρουν το κομμάτι που λείπει από τα αξιοθέατα των άλλων πόλεων με μια αναζήτηση στο Διαδίκτυο. Είναι μια ευκαιρία να μιλήσουμε για την ασφαλή περιήγηση στο Διαδίκτυο. Το δικό μας αξιοθέατο είναι το λαογραφικό μας μουσείο.

Εδώ μπορείτε να δείτε όλα τα κολάζ των σχολείων

https://dotstorming.com/b/5a09d611be9debfe09409dd7?fbclid=IwAR13-OwDLZQ8IZabom_srOTKF-4zxwEY2kf9zPsp6QRREYmVF_vPXxK0orw

Είδαμε τα κολάζ όλων των εταίρων και προσπαθήσαμε να βρούμε το κομμάτι που λείπει από το αξιοθέατο της πόλης τους μέσα από μια αναζήτηση στο διαδίκτυο




Κάναμε τηλεδιασκέψεις σε ομάδες. Στην πρώτη ομάδα με το νηπιαγωγείο από τα Παράκοιλα Μυτιλήνης και με το νηπιαγωγείο από την Λιθουανία

στην δεύτερη ομάδα με το νηπιαγωγείο από την Μεγάλη Παναγιά και την Πτολεμαΐδα

και στην τρίτη ομάδα με το 5ο νηπιαγωγείο Δράμας

Το λογότυπο του έργου δημιουργήθηκε συνεργατικά από όλα τα παιδιά των σχολείων. Κάθε σχολείο δημιούργησε 6 ομάδες παιδιών. Κάθε ομάδα παιδιών ζωγράφισε συνεργατικά σε εργαλείο ζωγραφικής στον υπολογιστή. Τα παιδιά ζωγράφισαν τις μασκότ των σχολείων. 


 











Το λογότυπο του έργου μας





 


 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου