Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021

Εργαστήρια Δεξιοτήτων 3ο εργαστήριο: Φόβος: «Η Σοφούλα γνωρίζει τον Ισμένιο Δρακολούδο

 Στόχος της ενότητας αυτής είναι  τα παιδιά να συνδεθούν με το συναίσθημα του φόβου. Τα παιδιά καλούνται να δραματοποιήσουν την ιστορία ζωής τόσο της Σοφούλας όσο και του Ισμένιου Δρακολούδου, ώστε να κατανοήσουν το φόβο ως κομμάτι του εαυτού τους που τους προετοιμάζει να αντιμετωπίσουν όλα αυτά που συμβαίνουν. Τι γνωρίζουμε για τους δράκους;

Μάθαμε για τον Ισμένιο δράκο για τον πατέρα του και για άλλους δράκους. Τα παιδιά σε συνεργασία με τους γονείς τους βρήκαν πληροφορίες για τους δράκους (βίντεο παραμύθια εικόνες κλπ). Ο δράκος προστατεύει την πηγή. Τα παιδιά παίρνουν από ένα αριθμό στο χέρι και ο δράκος κάθε φορά φωνάζει 2 αριθμούς και ξεκινά να κυνηγά τα παιδιά. Αν φτάσουν τα παιδιά στην βρύση και δεν τα ακουμπήσει ο δράκος κερδίζουν αν τα ακουμπήσει χάνουν.



Διαβάσαμε το παραμύθι "Η Σοφούλα γνωρίζει τον Ισμένιο Δρακολούδο". Ζωγραφίσαμε 




Όνειρα και εφιάλτες. Τα παιδιά ξαπλώνουν και τους επισκέπτονται τα όνειρα άλλοτε γλυκά άλλοτε στενάχωρα και τρομακτικά σαν εφιάλτες. Τα όνειρα είναι πολλά όσα και τα συναισθήματα. Ένα παιδί γίνεται όνειρο και πάει σε κάποιον άλλο που κοιμάται. Ανάλογα με την κίνηση και τον ήχο που θα κάνει θα καταλάβουμε τι όνειρο είναι παρατηρώντας πως αντιδρά εκείνος που κοιμάται.
Πότε αισθάνομαι φόβο; (Όταν κοιμάμαι γιατί βλέπω εφιάλτες, όταν είμαι στο βουνό γιατί έχει γκρεμό, όταν έχει  σκοτάδι, το βράδυ που βγαίνουν οι νυχτερίδες. όταν πάω για κάστανα φοβάμαι γιατί γλιστράει στο βουνό).

  



Ζωγραφίσαμε δράκους στον υπολογιστή







Φτιάξαμε δράκους με χαρτόνι
Ο φύλακας Άγγελός μας που θα μας φέρνει όνειρα γλυκά
Μάθαμε το τραγούδι "Ο τεμπέλης δράκος


  
Η δραματοποίηση του παραμυθιού έγινε ebook 

Η αξιολόγηση από τα παιδιά 












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου