Σάββατο 25 Μαΐου 2024

Α la cA(R)T E-twinning 2023-24-Φωτογραφία

Επόμενος σταθμός στο έργο μας etwinning Α la cA(R)T είναι η τέχνη της φωτογραφίας. Παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού για να βρούμε τι κρύβει η βαλίτσα.


Φωτογραφίες ασπρόμαυρες, έγχρωμες, φιλμ και φωτογραφικές μηχανές


Μάθαμε μέσα από μια παρουσίαση για την τέχνη της φωτογραφίας
Παιχνίδια online
Είδαμε τι είναι το φιλμ

Εκτυπώσαμε ασπρόμαυρες φωτογραφίες 

και δώσαμε λίγο χρώμα σε ένα μόνο κομμάτι της φωτογραφίας





Τα παιδιά φωτογράφισαν αυτό που ήθελαν


Εφεραν φωτογραφίες από το σπίτι

Κατασκευές


                                



Συνεχίζοντας την ενασχόληση μας με την φωτογραφική μηχανή διαβάσαμε το παραμύθι του Τριβιζά "Ο φωτογράφος Φύρδης Μίγδης".
Ζωγραφίσαμε φωτογραφική μηχανή βήμα βήμα

και γίναμε φωτογράφοι. Φωτογραφίσαμε τους φίλους μας σε διάφορες πόζες

και με τη βοήθεια της τεχνολογίας το αποτέλεσμα είναι αυτό



Εμαθαν τα παιδιά την χρήση του κουμπιού zoom. Τα παιδιά φωτογραφίζουν ένα αντικείμενο όποιο αυτά επιλέξουν πρώτα με zoom out και μετά με zoom in. 
Εκτυπώνουμε τις φωτογραφίες τις μπερδεύουμε και το καθε παιδί βρίσκει τις φωτογραφίες που τράβηξε με zoom και χωρίς zoom και τις βάζουμε στη σωστή θέση.

Ένα παιδί κάνει με το οικοδομικό υλικό μια κατασκευή την οποία φωτογραφίζουν. Εκτυπώνουμε την φωτογραφία και κοιτώντας την πρέπει ένα άλλο παιδί να κάνει ακριβώς την ίδια κατασκευή. 


Βγήκαμε φωτογραφία προφίλ
Εκτυπώσαμε και κόψαμε σε μαύρο χαρτί την φωτογραφία. Το κάθε παιδί βρήκε το δικό του προφίλ.

Βάψαμε το φόντο 
Κολλήσαμε το προφίλ μας και το φωτογραφίσαμε

Φωτογραφίσαμε κάθε παιδί κόψαμε την φωτογραφία στα 3 και κολλήσαμε τα κομμάτια σε ζάρια. Το κάθε παιδί έπρεπε να βρει τον εαυτό του
Δείξαμε στα παιδιά εικόνες από το έργο του εικαστικού δημιουργού Κιθ Χάρινγκ οι οποίες απεικονίζουν πολύχρωμες φιγούρες με ανθρωπάκια που κάνουν διάφορες κινήσεις.

Τα παιδιά παρατήρησαν τις εικόνες και άλλο που δεν ήθελαν φωτογραφήθηκαν προσπαθώντας να μιμιθούν τα ανθρωπάκια από τις εικόνες.



Εκτυπώσαμε τις εικόνες ασπρόμαυρες και τις κόψαμε σε χρωματιστό χαρτί. Ιδού το αποτέλεσμα!!!!!!!!!!!
Τα παιδιά κινούνται ελεύθερα στον χώρο στον ρυθμό της μουσικής ενώ ένα παιδί είναι ο φωτογράφος. Μόλις πει ο φωτογράφος -ένα δύο τρία κλικ- τα παιδιά πρέπει να πάρουν μία πόζα και να μείνουν ακίνητα για να βγάλει ο φωτογράφος μια φωτογραφία.

Επισκεφτήκαμε το φωτογραφείο του κυρίου Φιδάνα Γεώργιου ο οποίος με πολύ μεγάλη χαρά μας ξενάγησε στον χώρο του και μας μίλησε για το επάγγελμα του φωτογράφου και γενικά για τη φωτογραφία.






































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου