Κυριακή 19 Μαΐου 2024

3ο βραβείο στον 14ο διεθνή μαθητικό διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους “Cinema…διάβασες;”

H Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης (Προεδρία της Κυβέρνησης), το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού της Ελλάδας, το ΕΚΟΜΕ (Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας) και η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα – Μορφωτικό Γραφείο –Σπίτι της Κύπρου συνδιοργανώνουν τον 14ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους Cinema… διάβασες;; Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές/τριες Νηπιαγωγείων, Δημοτικών σχολείων (όλων των τάξεων), Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας, δημόσιων και ιδιωτικών. Υλοποιείται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου, και τελεί υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας.
Σκοπός του διαγωνισμού είναι να δοθεί στους/στις μαθητές/τριες η ευκαιρία να εκφραστούν καλλιτεχνικά, να γίνουν δημιουργοί, να εξοικειωθούν με τη «γλώσσα» της κινηματογραφικής αφήγησης και να αποκτήσουν δεξιότητες οπτικοακουστικής αγωγής. Ακόμη να γίνουν κριτές, μελετητές και ερευνητές του περιβάλλοντός τους και να ευαισθητοποιηθούν ως προς την ανάγκη εξασφάλισης όρων αξιοπρεπούς διαβίωσης για όλους τους κατοίκους του πλανήτη.
Με χαρά σας ενημερώνουμε πως υποβάλαμε και φέτος την προσπάθειά μας στον 14ο διεθνή μαθητικό διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους “Cinema…διάβασες;” με την ταινία “Bee alive for future life”.Στην ταινία μας οι μαθητές και οι μαθήτριες από το 1o Νηπιαγωγείο Καλλονής Λέσβου , το 5ο Νηπιαγωγείο Δράμας και το δικό μας, δείχνουν μέσα από τη διαδικασία της αναπαραγωγής των μελισσών τη γέννηση της μέλισσας Μελίσα που είναι και η πρωταγωνίστρια. Η Μελίσα πρέπει να μάθει να πετάει , να χορεύει το χορό των μελισσών και να μαζεύει το νέκταρ των λουλουδιών. Είναι όμως λίγο άχαρη και η εκπαιδεύτριά της είναι απογοητευμένη. Παρόλου που η Μελίσα δεν φαίνεται να ακολουθεί τους κανόνες ζωής των μελισσών , όταν ανακαλύπτει ένα λιβάδι γεμάτο από ηλιοτρόπια πηγαίνει να ειδοποιήσει τις υπόλοιπες μέλισσες . Τι θα γίνει όμως αν πάνε να συλλέξουν νέκταρ από αυτό το λιβάδι; Η κάμερα εστιάζει σε κάτι που δεν πρόσεξε η Μελίσα και μπορεί να είναι επικίνδυνο. Είναι κάτι που πρέπει να μας προβληματίσει ή δεν έχει καμία σχέση η ζωή μας με την ύπαρξη αυτών των εντόμων ;


Μπορείτε να δείτε το animation που έκαναν τα παιδιά των 3 συνεργαζόμενων νηπιαγωγείων στο παρακάτω βίντεο


Η επιτροπή αξιολόγησης του 14ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού Ταινιών Μικρού Μήκους είχε τη χαρά και την τιμή να ανακοινώσει τα αποτελέσματα του φετινού διαγωνισμού. Με τη συμμετοχή μας λάβαμε το 3ο Βραβείο  την κατηγορία animation στα νηπιαγωγεία. Πολλά συγχαρητήρια στους μικρούς μαθητές και στις μαθήτριες των συνεργαζόμενων νηπιαγωγείων που κατάφεραν για 5η συνεχόμενη χρονιά να είμαστε στις 3 πρώτες θέσεις. 












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου