Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020

Ρόδι χυμός αλλιώς

Μύρισε Φθινόπωρο!!!! Χρώματα.... μυρωδιές....αλλαγές στη φύση.  Η Φθινοπωρινή μας γωνιά με καλούδια που φρόντισαν να φέρουν οι γονείς.

Μήλα, κυδώνια, αχλάδια, σταφύλια, μπανάνες, πορτοκάλια, μανταρίνια, κάστανα, καρύδια και φυσικά πολλά ρόδια. Το  ρόδι είναι κάτι παραπάνω από ένα φρούτο θα μπορούσε εύκολα να χαρακτηριστεί και ως «υπερτροφή» με σημαντικές θεραπευτικές ιδιότητες και  υψηλή διατροφική  αξία. Και αφού οι γονείς μπήκαν στον κόπο να τα καθαρίσουν και να μας τα φέρουν έτοιμα ευκαιρία να τα κάνουμε χυμό. 

Πως θα τα κάνουμε χυμό; Δεν έχουμε αποχυμωτή ούτε μπλέντερ. Μμμ σκούρα τα πράγματα. Ας σκεφτούμε λίγο τι μπορούμε να κάνουμε. Τα παιδιά σκέφτηκαν να τα πατήσουν με το κουτάλι με τα χέρια τους με τα δάχτυλα. Πολύ κούραση παρά τη δύναμη που έβαλαν και χυμός πουθενά. Κάτι πρέπει να γίνει.

 



 Πήραμε ένα σακουλάκι και βάλαμε μέσα τα σποράκια

Το κλείσαμε το σακουλάκι και πήραμε κι έναν πλάστη.

Και πατήσαμε τα σποράκια με όλη μας τη δύναμη



Ναι!!!!!!!!!!! Χαρά μεγάλη μόλις είδαμε τον χυμό

Κάναμε μια μικρή τρυπούλα στην γωνία και αδειάσαμε τον χυμό στο ποτήρι




Επειδή το σακουλάκι από τα πολύ πάτημα σκίστηκε τα υπόλοιπα ρόδια τα βάλαμε την επόμενη μέρα στο μούλτι

Στην υγειά μας βρε παιδιά!!!!!!!!!!!!!!

Μπορεί η ποσότητα που ήπιαμε να ήταν μικρή όμως ήταν πολύ γλυκά τα ρόδια. Ευχαριστούμε τους γονείς που μπήκαν στον κόπο να τα καθαρίσουν και να μας τα φέρουν έτοιμα αλλά και όλους όσους έφεραν φρούτα τα οποία τα κάναμε φρουτοσαλάτα και φάγαμε.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου