Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Παιχνιδομηνύματα στου κήπου μας τα βήματα etwinning 2017-2018 Μικροί κηπουροί εν δράση

Είναι η δεύτερη χρονιά που καλλιεργούμε σχολικό λαχανόκηπο. Πέρσι με αφορμή το ευρωπαϊκό
πρόγραμμα "Οι θησαυροί του κάπου μας" και φέτος με το επίσης ευρωπαϊκό πρόγραμμα "Παιχνιδομηνύματα στου κήπου μας τα βήματα"

Η καλλιέργεια σχολικού λαχανόκηπου θεωρούμε ότι μπορεί  να επιδράσει θετικά στην υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών και στη καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας. Επίσης θεωρούμε ότι ο ρόλος του σχολικού κήπου δεν είναι απλά καλλωπιστικός Είναι κατ’ ουσία «παιδευτικός».  Όλοι μαζί «παράγουμε» και «προάγουμε» …Είναι ο τρόπος δραστηριοποίησης των μαθητών και η υλοποίηση των κατάλληλων δραστηριοτήτων που θα μετατρέψει το σχολικό κήπο σε καινοτόμο χώρο μάθησης. Ετσι και φέτος το Φθινόπωρο δημιουργήσαμε το δικό μας μποστάνι και φυτέψαμε ρόκα σπανάκι μαρούλι κρεμμυδάκι φρέσκο μαϊντανό και άνηθο στον κήπο μας. Ολοι οι σπόροι είναι
μια ευγενική χορηγία από το γεωπονικό κατάστημα του κυρίου Ιγνάτη Γαϊρετίδη(για μια ακόμη φορά) τον ευχαριστούμε θερμά




 Ποτίσαμε τους σπόρους

 Και τους είδαμε να μεγαλώνουν. Ρόκα
 Σπανάκι
 Κρεμμυδάκι φρέσκο

 Μαρούλι
Ο κύριος Σάκης Χατζησαρόγλου πατέρας του Γιάννη έφτιαξε μια κατασκευή και σκέπασε τον κήπο με νάυλον για να μην παγώσουν τα λαχανικά μας. Ευχαριστούμε πολύ κύριε Σάκη!!

Οι μικροί κηπουροί εν δράση  λοιπόν μαθαίνουν να παράγουν τροφή με φυσικές μεθόδους και πρακτικές που σέβονται το περιβάλλον.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου