Σάββατο, 26 Μαρτίου 2016

ΓΙΟΡΤΗ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2016


 Στο 1ο νηπιαγωγείο Προσοτσάνης έγινε η γιορτή που ήταν αφιερωμένη στην 25η Μαρτίου του 1821. Η 25η Μαρτίου είναι μέρα διπλής χαράς για τον χριστιανικό ελληνισμό. Είναι η μέρα που τιμούμε δύο πολύ σπουδαία γεγονότα.
Τιμούμε τη μέρα κατά την οποία ένας αγνός και λαμπρός Άγγελος, σταλμένος από τον ίδιο το Θεό, ανακοίνωσε στην Παναγία την απόφαση του Κυρίου μας να φέρει στον κόσμο τον Υιό του.


Πέρα όμως από την αναγγελία του ερχομού του Χριστού στη Γη, η 25η Μαρτίου για μας τους Έλληνες έχει μια ακόμα εξίσου ιερή συμβολική σημασία.

Συμβολίζει την πιο σημαντική και οργανωμένη προσπάθεια που έκανε το  Ελληνικό Έθνος  για να μπορέσει να αποτινάξει από τις πλάτες του  τον τούρκικο ζυγό και να καταφέρει  και πάλι να ζήσει ελεύθερο και περήφανο!

Στις 25 Μαρτίου 1821 οι Έλληνες οπλαρχηγοί ορκίζονται στο όνομα της Αγίας Τριάδας και της Ελλάδας να πολεμήσουν μέχρι τέλους και είτε να ελευθερωθούν από τους Τούρκους, είτε να πεθάνουν στη μάχη δοξασμένοι!

«Ελευθερία ή Θάνατος!», είπαν!
Ετσι και η δική μας γιορτή ήταν αφιερωμένη σ όλους αυτούς τους ήρωες. 

 

 

 

 
 
 
 
 
και ο χορός μας.

 

 

 

 

 


 
Είμαι μια περήφανη και τυχερή Ελληνίδα νηπιαγωγός με τέτοιους μαθητές. Εδειξαν για ακόμη μια φορά πόσο καλά παιδάκια, ηθοποιοί, τραγουδιστές, και χορευτές είναι.


Και του χρόνου με υγεία!!!!!!!!!!!!!!! 
 
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!!!!!!!! 

ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!!!!!!!!1 σχόλιο: