Κυριακή, 20 Μαρτίου 2016

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ 2016H «Ώρα της Γης» (Earth Hour) γεννήθηκε το 2007 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, όταν 2.2 εκατομμύρια άνθρωποι και 2.100 επιχειρήσεις ύψωσαν τη φωνή τους ενάντια στην κλιματική αλλαγή, σβήνοντας τα φώτα για μία ώρα. Η πρωτοβουλία ανήκε στην περιβαλλοντική οργάνωση WWF και τη διαφημιστική εταιρεία Leo Burnett.
 Οι πολίτες όλου του κόσμου καλούνται να σβήσουν τα φώτα για μία ώρα για να στείλουν αποφασιστικό μήνυμα συμμετοχής στην προστασία του περιβάλλοντος. Η εκδήλωση διοργανώνεται τις πρώτες βραδινές ώρες μιας ημέρας στα τέλη του Μαρτίου.
Και φέτος το νηπιαγωγείο μας συμμετείχε στις εκδηλώσεις για την ώρα της γης που έγιναν στην πλατεία του χωριού. Ετοιμάσαμε μια αφίσα με τα παιδιά
 

Την οποία βάλαμε στο δέντρο της πλατείας όπου έγιναν οι εκδηλώσεις
Ετοιμάσαμε κι ένα δέντρο . Το δέντρο των ευχών που γέμισε με ευχές που έγραψαν τα παιδιά στην πλατεία.


 

 Μετά από έγκριση του Δήμου Αχαρνών παρουσιάστηκε το εκπαιδευτικό παιχνίδι Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Δήμου Αχαρνών "Πλανητοφύλακες" το οποίο ετοίμασε ο σύλλογος γονέων του 3ου δημοτικού σχολείου. Χωρίσαμε τα παιδιά σε 5 ομάδες και παίξαμε.
Τα παιδιά χόρεψαν γύρω από τα αναμμένα κεράκια
Και
  στη συνέχεια φώτισαν τον ουρανό της Προσοτσάνης με τα φαναράκια σωτηρίας του πλανήτη και του περιβάλλοντός μας.1 σχόλιο: