Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Εβδομάδα του παιχνιδιού θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι αυτή. Αλλωστε το παιχνίδι είναι δικαίωμα των παιδιών και δεν τους το στερούμε. Ετσι λοιπόν και σήμερα συνεχίσαμε με πολλά και διάφορα παιχνίδια τα οποία παίζουμε σε ομάδες γιατί είμαστε πολλοί.

Σκορπίζουμε στο πάτωμα χαρτιά και μια ομάδα παιδιών κινούνται ανάμεσα από αυτά. Στο σταμάτημα της μουσικής πατούν με το πόδι τους σε κάποιο χαρτί. Αφαιρούμε κάθε φορά ένα χαρτί και συνεχίζουμε μέχρι να μείνει ένα μόνο χαρτί το οποίο πρέπει να αγγίξουν όλοι με το πόδι(δεν βγαίνει κανένα παιδί).

Ζητάμε να μας φέρουν ένα αντικείμενο που τους αρεσε μέσα από την τάξη. Το δείχνουν στους φίλους τους στην παρεούλα και τα βάζουμε όλα στο τραπεζάκι. Το παίξαμε σε 3 ομάδες των 8 ατόμων. Μετά σηκώναμε ένα ένα τα αντικείμενα και όλοι μαζί λέγαμε : το σπιτάκι το έφερε ο Γιώργος, το αρκουδάκι το έφερε ο Βασίλης κλπ.


Τα παιδιά σε κύκλο και στη μέση ένα χαρτί και κηρομπογιές. Το πρώτο παιδί κρατάει μια κηρομπογιά και τραβάει μια γραμμή. Δίνει τη κηρομπογιά στον διπλανό του λέγοντας : Στέλιο πάρε αυτή τη κηρομπογιά και τράβα μια γραμμή. Ο Στέλιος κάνει μια γραμμή με την κηρομπογιά και την δίνει στον διπλανό του κοκ.

Αφού τραβήξουν όλα τα παιδιά μια γραμμή βάφουν με τα χρώματα που έχουν
 Και ιδού το αποτέλεσμας μια ομαδικής και συνεργατικής προσπάθειας!!!!!!!!!!
Η άλλη ομάδα πάλι σε κύκλο με ένα χαρτί κάτω και κηρομπογιές. Ξεκινάει να ζωγραφίζει το πρώτο παιδί όσο ακούγεται η μουσική. Μόλις σταματήσει η μουσική δίνει το χαρτί στον επόμενο να ζωγραφίσει. Πρέπει να ζωγραφίσουν όλα τα παιδιά της ομάδας.

Και να το αποτέλεσμα


Σαρανταποδαρούσα
Τα παιδιά σε 3 ομάδες(από 8 παιδιά η κάθε μια)  καθισμένα στο πάτωμα το ένα πίσω από το άλλο προσπαθούν να κάνουν μια σαρανταποδαρούσα και να κινηθούν στον χώρο.
Τα παιδιά σε δυο ομάδες κάνουν δυο γραμμές ο ένας πίσω από τον άλλον. Οι δύο πρώτοι κρατούν μια μπάλα και με το 3 περνούν την μπάλα κάτω από τα πόδια τους με σκοπό να φτάσει στον τελευταίο. 
 Μπράβοοοοοοοοοοο!!!!!!!!!!

   ΑΥΡΙΟ ΠΑΛΙ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑ!!!!!!!!!!!!!

Τα παιχνίδια είναι από


ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ τεύχος Α Ελένη ΚΑΜΠΕΡΗ - ΤΖΟΥΡΙΑΔΟΥ Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής Σταυρούλα ΠΑΝΤΑΖΗ Νηπιαγωγός ΙΩΑΝΝΙΝΑ 2004 και



Μαρία Ζωγράφου – Τσαντάκη, Σχολική Σύμβουλος Π.Α. 35ης Περιφέρειας  (Ν.Πέλλας).




















2 σχόλια:

  1. Υπέροχα και διασκεδαστικά κύλισε η μέρα σας!!! Με πολύ χαρά θα συμμετείχα και εγώ μαζί σας! :* Μπράβο σας!!! Παρεμπιπτόντως την σαρανταποδαρούσα την παίζω χρόνια....... :) Καλή συνέχεια!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή