Τρίτη 6 Ιουνίου 2023

13ος Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός Ταινιών Μικρού Μήκους Cinema… διάβασες;;

 Για άλλη μια χρονιά το νηπιαγωγείο μας πήρε μέρος στον  Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους Cinema… διάβασες; Τον 13ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους Cinema… διάβασες; συνδιοργανώνουν  η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης (Προεδρία της Κυβέρνησης), το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας, η ΕΡΤ ΑΕ (Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση), το ΕΚΟΜΕ (Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας) και η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα – Μορφωτικό Γραφείο –Σπίτι της Κύπρου. Υλοποιείται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου, και τελεί υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να δοθεί στους/στις μαθητές/τριες η ευκαιρία να εκφραστούν καλλιτεχνικά, να γίνουν δημιουργοί, να εξοικειωθούν με τη «γλώσσα» της κινηματογραφικής αφήγησης και να αποκτήσουν δεξιότητες οπτικοακουστικής αγωγής. Ακόμη να γίνουν κριτές, μελετητές και ερευνητές του περιβάλλοντός τους και να ευαισθητοποιηθούν ως προς την ανάγκη εξασφάλισης όρων αξιοπρεπούς διαβίωσης για όλους τους κατοίκους του πλανήτη.

Το τμήμα μας πήρε μέρος στον διαγωνισμό με μια ταινία η οποία έγινε με τη συνεργασία των παρακάτω νηπιαγωγείων: 1ο νηπιαγωγείο Λητής, 31ο νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης, 14ο νηπιαγωγείο Πτολεμαΐδας, 1ο νηπιαγωγείο Ρεθύμνου,  νηπιαγωγείο Παστίδας Ρόδου, 1ο νηπιαγωγείο Αριδαίας Πέλλας και  ιδιωτικό νηπιαγωγείο Αλλαντίν Λευκωσίας Κύπρου. Στη ταινία με τίτλο "Το όνειρο της επιστροφής",  πρωταγωνιστές ήταν οι μικροί μαθητές των συνεργαζόμενων νηπιαγωγείων. Η ταινία με πρωταγωνίστρια τη Μελίνα, ένα κορίτσι που διηγείται την ιστορία του Παρθενώνα μέσα στους αιώνες  διαπραγματεύεται την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα. 


Επίσης πήραμε μέρος στον διαγωνισμό και στην κατηγορία αφίσας. Συνεργατικά με τα υπόλοιπα σχολεία που συμμετείχαν στη δημιουργία της ταινίας δημιουργήσαμε και μια αφίσα μέσω ψηφιακού εργαλείου. 
Η αφίσα μας απέσπασε το 2ο πανελλήνιο βραβείο στον διαγωνισμό.

Επιπλέον συμμετείχαμε και τα 2 τμήματα στον διαγωνισμό με τη δημιουργία ενός animation με θέμα τη διατροφή. Η ταινία έγινε σε συνεργασία με το 5ο νηπιαγωγείο Δράμας και το νηπιαγωγείο Παρακοίλων Λέσβου. Για να είναι μια τροφή υγιεινή δεν αρκεί απλά να ανήκει στην κατηγορία των φρούτων και των λαχανικών. Μεγάλη σημασία έχει η διάρκεια του ταξιδιού του από τον τόπο παραγωγής του στο πιάτο μας. Είμαστε λοιπόν χαρούμενοι και υγιείς όταν καταναλώνουμε χαρούμενες τροφές . Δηλαδή τροφές που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία και δεν έχουν ταλαιπωρηθεί κατά την μεταφορά τους. Στην κατηγορία animation πήραμε το 3ο πανελλήνιο βραβείο. 


Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στη δημιουργία των ταινιών. 

 












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου