Δευτέρα 3 Απριλίου 2023

Ο Λιόντος-Τα παραμύθια της γιαγιάς πάνε σχολείο

 3ος θεματικός κύκλος: Ζω καλύτερα- Ευ ζην Εργαστήρια και υλοποίηση δράσεων για την Υποθεματική: Ψυχική και Συναισθηματική Υγεία - Πρόληψη αξιοποιώντας το εκπαιδευτικό υλικό «Τα παραμύθια της γιαγιάς πάνε σχολείο» ΦΟΡΕΑΣ: Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Λάρισας – Ο.ΚΑ.ΝΑ.

Αξίες - Στόχοι 

Να κατανοήσουν ότι στη βία δεν απαντάμε με βία και επιστρατεύουμε το μυαλό μας και να κατανοήσουμε ότι ο φόβος που δεν αντιμετωπίζεται, δημιουργεί μεγαλύτερο φόβο. Αφού διαβάσαμε το παραμύθι προχωρήσαμε σε ερωτήσεις κατανόησης. Συζητήσαμε για αν είναι σωστό να αρπάζουμε ξένα πράγματα, αν έχει συμβεί κάτι τέτοιο στα παιδιά πώς ένιωσαν και τι έκαναν. Αν υπήρχε άλλος τρόπος για να πάρει ο Λιόντος το γάλα ή ότι άλλο χρειαζόταν και αν θα του αρνούνταν οι βοσκοί. Τι άρεσε πιο πολύ από το παραμύθι;


Μιλήσαμε για το συναίσθημα του φόβου.

Τα παιδιά γράφουν ό,τι τους φοβίζει σε ένα χαρτάκι διπλώνουν και βάζουν τα χαρτάκια τους σε ένα καπέλο. Αφού ανακατέψουμε τα χαρτάκια, το κάθε παιδί περνάει και παίρνει ένα και οι άλλοι προσπαθούν να καταλάβουν τι φοβάται.



 Λύσεις που προτείνουμε για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου φόβου

Στο κεφάλι ενός δράκου, κολλήσαμε τους φόβους μας που ζωγραφίσαμε για να τους πάρει μακριά.
Παίξαμε κι ένα παιχνίδι. Τα παιδιά χορεύουν στο ρυθμό της μουσικής αλλά όταν η μουσική σταματήσει πρέπει να μπουν μέσα στα στεφάνια για να μη τους πιάσει ο δράκος.
Αααα ήρθε κι ένα φάντασμααααα. Μπουουουουουου























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου