Σάββατο 4 Ιουνίου 2022

Around the world... Again! The item_musical instrument

 Ο 5ος και τελευταίος γρίφος του προγράμματός μας του οποίου η λύση είναι το κότο, είναι ένα μουσικό όργανο από την Ιαπωνία!

Μέσα από την παρουσίαση που ετοίμασε η ομάδα των μουσικών οργάνων ταξιδέψαμε στον θαυμαστό κόσμο της μουσικής.


Παίξαμε παιχνίδια

Ομαδοποιήσαμε τα μουσικά μας όργανα
Γνωρίσαμε το μπαγλαμαδάκι και την κουρτίνα 2 μουσικά όργανα 




Το αγαπημένο μου μουσικό όργανο

Τα σχολεία σε ζευγάρια ετοιμάσαμε γρίφους για τα μουσικά όργανα. Το ένα σχολείο έστειλε έναν γρίφο στο άλλο, λύσαμε το γρίφο και κατασκευάσαμε το μουσικό όργανο. Τα σχολεία που διαθέταν εκτυπωτή 3d έκαναν εκτύπωση των οργάνων. Το νηπιαγωγείο Χρυσαυγής μας έστειλε τον γρίφο του. Τα παιδιά βρήκαν τη λύση του γρίφου το μουσικό όργανο ήταν η Μαράκα.



Εκτυπώσαμε μια μαράκα στον 3d εκτυπωτή μας




Με υλικά που είχαμε στο σχολείο κάναμε αυτοσχέδιες μαράκες



αλλά και άλλα μουσικά όργανα

                   


Κάθε σχολείο ανέβασε ένα μουσικό κομμάτι στο έργο. Όλα τα σχολεία ακούσαμε τα μουσικά κομμάτια όλων των υπόλοιπων σχολείων και ψηφίσαμε αυτό που μας άρεσε πιο πολύ. Ευκαιρία να χορέψουμε κιόλας! 



Και η μεγάλη μέρα του πάρτυ έφτασε!!! Κάθε σχολείο χρησιμοποιώντας τα μουσικά όργανα που έφτιαξε   ενορχήστρωσε τα  δύο τραγούδια τα οποία ήρθαν ισοψηφία στην ψηφοφορία. 8 σχολεία μαζί σε τηλεδιάσκεψη χορέψαμε με την ψυχή μας!!! 


Παράλληλα δημιουργήθηκε και μια πολύ όμορφη έκθεση με τα μουσικά όργανα τα οποία δημιούργησαν οι μαθητές όλων των σχολείων. Με τα βελάκια δεξιά περιηγηθείτε στην έκθεση.

Powered by emaze

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου