Σάββατο 7 Μαΐου 2022

12ος Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός Ταινιών Μικρού Μήκους

12ος Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός Ταινιών Μικρού Μήκους
«Cinema… διάβασες;»
1ο Βραβείο Animation για άλλη μια χρονιά στον 12ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους για τους μαθητές και τις μαθήτριες από το 1ο Νηπιαγωγείο Προσοτσάνης, το 5ο Νηπιαγωγείο Δράμας, και το Νηπιαγωγείο Παρακοίλων Λέσβου οι οποίοι συνεργάστηκαν και δημιούργησαν μια ταινία μικρού μήκους με την τεχνική Stop Motion Animation με τίτλο : «
Η συνταγή του αύριο». Τα παιδιά ένωσαν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους για να μας παροτρύνουν να ακολουθήσουμε το παράδειγμα μιας απλής πράξης αυτή της σποράς που μπορεί να δώσει ζωή στον πλανήτη μας και κατ΄επέκταση τη ζωή

Η ταινία μας συμμετείχε στον 12ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους «Cinema… διάβασες;» 2021 – 2022 που υ
λοποιείται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου, με τη στήριξη του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.. Στο πρόγραμμα συμμετέχει επίσης η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας, η ΕΡΤ ΑΕ (Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση), το ΕΚΟΜΕ (Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας) και η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα – Μορφωτικό Γραφείο –Σπίτι της Κύπρου.
Στον διαγωνισμό αυτό το τμήμα μας συμμετείχε με 2 ταινίες-animation

1ο animation 1ο πανελλήνιο βραβείο 
Τίτλος της ταινίας: «Η συνταγή του αύριο»
Σχολικές μονάδες που συνεργάστηκαν 5ο Νηπιαγωγείο Δράμας , 1ο Νηπιαγωγείο Προσοτσάνης – Νηπιαγωγείο Παρακοίλων Λέσβου



2ο animation
Τίτλος της ταινίας:
Μία μπάλα χρώματα απλώνει και όλους μας ενώνει

Σχολικές μονάδες που συνεργάστηκαν: 31ο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης, 3/θέσιο Νηπιαγωγείο Παστίδας Ρόδου,1o Nηπιαγωγείο Προσοτσάνης, 14ο Νηπιαγωγείο Πτολεμαϊδας, Νηπιαγωγείο Πιπεριάς Πέλλας, 1ο Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου, 1ο Νηπιαγωγείο Λητής Θεσσαλονίκης, 10ο Νηπιαγωγείο Νεάπολης Θεσσαλονίκης.

Η ταινία animation διαπραγματεύεται την οπαδική βία θέλοντας να ευαισθητοποιήσει και να προάγει την ευγενή άμιλλα. Πρωταγωνίστρια είναι μία λευκή μπάλα η οποία περνάει από γήπεδα με παίκτες διαφορετικών χρωμάτων και συγκεκριμένα του ουράνιου τόξου. Κάθε φορά που οι παίκτες την ακουμπούν προστίθεται και το ανάλογο χρώμα σε αυτήν. Στο τέλος η μπάλα γίνεται πολύχρωμη και μεταμορφώνεται σε ουράνιο τόξο καταλήγοντας να σχηματίσει μία καρδιά με το σύνθημα: “Όλοι μαζί μία ομάδα” .

Μία μπάλα χρώματα απλώνει και όλους μας ενώνει from L.I.F.E. Team on Vimeo.

Σε αυτό το animation πήραμε τo 1o πανελλήνιο βραβείο στην κατηγορία Αφίσες


Συγχαρητήρια στους μαθητές μας και στους μαθητές των σχολείων που συνεργαστήκαμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου