Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

L.I.F.E.: Little Inventors save Forest Ecosystems 3η εφεύρεση "Tηλέφωνο"

Συνεχίζοντας το έργο μας L.I.F.E.: Little Inventors save Forest Ecosystems ασχοληθήκαμε με το Τηλέφωνο. Είδαμε την παρουσίαση που ετοίμασε η ομάδα του τηλεφώνου.

Παίξαμε online τα παιχνίδια





Κάναμε αυτοσχέδια χαρτοτηλέφωνα. Τα ηχητικά κύματα ταξιδεύουν πιο γρήγορα μέσα από τα στερεά από ότι στον αέρα. Έτσι, τα ηχητικά κύματα που παράγονται από την φωνή μας ταξιδεύουν μέσα από τον σπάγκο και φτάνουν στο αφτί του φίλου μας.


Κατασκευές








Μάθαμε τους αριθμούς έκτακτης ανάγκης
Οδηγήσαμε το ρομπότ στον αριθμό που έφερε το ζάρι και στη συνέχεια έπρεπε να βρούμε ποιους αριθμούς θα πάρουμε για να σχηματίσουμε τον αριθμό στον οποίο πήγε το ρομπότ

Και σε φύλλο εργασίας

Τηλέφωνα στις ελεύθερες δραστηριότητες με οικοδομικό υλικό
Είδαμε τηλέφωνα. Ευχαριστούμε πολύ τον κύριο Γιάννη γονέα των νηπίων Π. και Ν. για το τηλέφωνο με το καντράν που φρόντισε να φέρει. Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν.
Παίξαμε





Διάφορα φύλλα εργασίας
Πως φαντάζεσαι το τηλέφωνο του μέλλοντος;


Δράση STEAM Ιανουαρίου. Ο ήχος έχει ενέργεια.
Αυτή τη φορά ήμασταν στην ομάδα φυσικών επιστημών (science) μαζί με το 1ο νηπιαγωγείο Λητής, και το 1ο Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου. Συνεργαστήκαμε μέσω τηλεδιάσκεψης
Ωρα για πείραμα.
Τι χρειαζόμαστε; Φυσικά κινητά τηλέφωνα, γυάλινα δοχεία, διάφανη μεμβράνη, αλάτι, ζάχαρη κι εμείς επιλέξαμε να κάνουμε το πείραμα με άμμο. 
Βάλαμε τα κινητά μέσα στο γυάλινο δοχείο και το κάθε σχολείο τηλεφώνησε στο άλλο σχολείο από το σταθερό τηλέφωνο

Μόλις άρχισε να χτυπάει το κινητό όλα τα υλικά άρχισαν να χορεύουν. Καθώς το κινητό παράγει ήχο έχει σαν αποτέλεσμα οι δονήσεις να μετακινήσουν τη ζάχαρη, το αλάτι ή την άμμο επάνω στην μεμβράνη.

Δείτε τη συνεργατική μας δράση στο παρακάτω βίντεο

Και το δικό μας πείραμα με την άμμο

Η συνεργατική μας αφίσα με τον αριθμό τηλεφώνου της Πυροσβεστικής,  κάθε χώρας (Ελλάδας, Τουρκίας, Σερβίας)







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου