Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

Φωλίτσες ταΐστρες και σποράκια για τα φτερωτά πουλάκια

To Νηπιαγωγείο μας συμμετέχει στον διαγωνισμό «Φωτο-ιστορίας για το Περιβάλλον και την Αειφορία» μέσω της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) στο πλαίσιο των Δικτύων Πράσινες Γωνιές της Γειτονιάς μου, Μαθαίνω για τα Δάση και Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον . Πρόκειται για ένα διαγωνισμό στον οποίο καλούνται οι μαθητές να αναδείξουν ένα συγκεκριμένο θέμα/ζήτημα της γειτονιάς, της τοπικής κοινωνίας, μέσα από μια σειρά φωτογραφιών. Στα πλαίσια λοιπόν της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και ιδιαίτερα σε θέματα που αφορούν τα πουλιά τα παιδιά μας συμμετείχαν σε μια ευχάριστη δράση και κατασκεύασαν με απλά υλικά αυτοσχέδιες φωλιές και ταΐστρες τις οποίες κρέμασαν στα δέντρα του πάρκου της γειτονιάς του νηπιαγωγείου τους. Έτσι οι φτερωτοί τους φίλοι θα βρίσκουν καταφύγιο και τροφή κυρίως τις ημέρες του Χειμώνα και θα προστατεύονται από το κρύο, τον αέρα και τη βροχή. Η δράση συνδέεται με τον στόχο 11 Βιώσιμες πόλεις και κοινότητες και στοχεύει στη βελτίωση της ζωής στην πόλη με την προστασία των πουλιών στο πάρκο.
Κάναμε φωλίτσες για τα πουλάκια


βάλαμε μέσα άχυρα     
                                                

Βάλαμε και φυλλαράκια για να είναι πιο μαλακή η  φωλίτσα
Κάναμε σπιτικό φυστικοβούτυρο το οποίο φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα, έχει ασύγκριτο άρωμα, πλούσια γεύση, μηδέν συντηρητικά και στοιχίζει λιγότερο.

Μέσα σε ένα μπλέντερ τρίψαμε τα φυστίκια πολύ καλά. Αυτό βοηθάει τα φυστίκια να βγάλουν τα έλαιά τους. Προσθέσαμε 1 κουταλιά λάδι και συνεχίσαμε το χτύπημα. Αφού το μείγμα πήρε την μορφή παχιάς πάστας και απέκτησε την επιθυμητή πυκνότητα και υφή κολλήσαμε τους σπόρους επάνω στο κουκουνάρι αφού το αλείψαμε με το φυστικοβούτυρο


Και ταΐστρες βιολογικές από πορτοκάλια!

Πήγαμε στο εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου 
και βάλαμε τις φωλιές και τις ταΐστρες στα δέντρα


Όταν γυρίσαμε στο σχολείο μας τα παιδιά ζωγράφισαν πάνω στις φωτογραφίες που βγάλαμε

Γράψαμε στα συννεφάκια και κάναμε μια φωτο-ιστορία με 6 φωτογραφίες













Πεινασμένα τιτιβίσματα; Όχι βέβαια.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου