Κυριακή 14 Ιουλίου 2019

Μαθητικό θεατρικό φεστιβάλ "Κι αν ήσουν εσύ;"

Το «Κι αν ήσουν εσύ;» είναι ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος. Ξεκίνησε το 2015 από την Υ.Α. και το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένο από τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση. Πάνω από 2.600 μαθητές και μαθήτριες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ανάμεσά τους και παιδιά πρόσφυγες, από 120 σχολεία σε όλη την Ελλάδα, παρουσιάζουν αυτόν το μήνα συλλογικές καλλιτεχνικές δράσεις για τον σεβασμό της δημοκρατίας, της αρμονικής συνύπαρξης και την αλληλεγγύη με τους πρόσφυγες, θέτοντας το .ερώτημα «Κι αν ήσουν εσύ;».  Η διοργάνωσή των μαθητικών φεστιβάλ  πραγματοποιείται με την πολύτιμη υποστήριξη των εκπαιδευτικών και των σχολείων τους, των τοπικών και εκπαιδευτικών αρχών και πλήθος φορέων, στο πλαίσιο του προγράμματος «Κι αν ήσουν εσύ;», που υλοποιείται για πέμπτη χρονιά.
6  νηπιαγωγεία της Δράμας συμμετείχαν και φέτος στο πρόγραμμα "κι αν ήσουν εσύ". Παρουσίασαν τα δικαιώματα του παιδιού με μια πορεία στο κέντρο της πόλης και στο θεατράκι της Αγίας Βαρβάρας! Στις 15 Μαΐου 2019 ήμασταν εκεί...Στην πλατεία της Δράμας βρεθήκαμε οι 140 μαθητές
 





Mοιράσαμε σελιδοδείκτες με αναγραφόμενα τα δικαιώματα των παιδιών.
 

Ακολούθησε πορεία μέχρι το θεατράκι της Αγίας Βαρβάρας. Τα παιδιά κρατώντας τα πλακάτ και διασχίζοντας τη Βενιζέλου ξεσήκωσαν τον κόσμο φωνάζοντας τα συνθήματά τους!




Εκεί οι μαθητές παρουσίασαν τα εικαστικές τους δράσεις



 2ο Νηπιαγωγείο Καλαμπακίου


 Νηπιαγωγείο Αδριανής
 17ο Νηπιαγωγείο Δράμας
ΔΥΕΠ Νηπιαγωγείο Μυλοποτάμου
5ο Νηπιαγωγείο Δράμας.

 Και το δικό μας Νηπιαγωγείο!!!



 ενώ χρωματιστά μπαλόνια πετούσαν ψηλά...


Στο τέλος όλα τα μαζί ένωσαν τις φωνές τους και τραγούδησαν όλα μαζί το ίδιο τραγούδι


Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά  για τη συμμετοχή, την παρουσία τους και την ολοκλήρωση της δράσης!!!

"Όλα τα παιδιά έχουν δικαιώματα"




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου