Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

let's walk on the paths of tradition...Visit to the museum

Στα πλαίσια της ενασχόλησής μας με το etwinning πρόγραμμα let's walk on the paths of tradition... επισκεφτήκαμε το λαογραφικό μουσείο Προσοτσάνης με σκοπό την ξενάγησή μας στους χώρους του και στην παραδοσιακή συλλογή αντικειμένων που διαθέτουν. Μείναμε κατάπληκτοι από τον πλούτο της συλλογής του υλικού που εκτίθεται σε άψογη κατάσταση και σε απόλυτη αρμονία με το χώρο. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, τα παιδιά  γνώρισαν στοιχεία του καθημερινού βίου των ανθρώπων εκείνης της εποχής όπως αυτά αντανακλώνται μέσα από τον άνθρωπο, τη λατρεία, την κατοικία και την εργασία του, συζητώντας παράλληλα για τις φορεσιές, τα παραδοσιακά επαγγέλματα και τις τεχνικές που χάθηκαν. Είδαμε αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν οι άνθρωποι στην καθημερινότητά τους και στην εργασία τους (έπιπλα,  μαγειρικά σκεύη, είδη οικιακής χρήσης, αγροτικά εργαλεία) καθώς, επίσης, είδη ένδυσης και παραδοσιακές φορεσιές. Να ευχαριστήσουμε θερμά τον κ. Δημήτρη Κυριακίδη (υπεύθυνο του Λαογραφικού μας Μουσείου)για τη ζεστή φιλοξενία και τους γονείς που ήταν μαζί μας. Το λαογραφικό μας μουσείο βρίσκεται σ' ένα όμορφο  διόροφο κτίριο του 19ου αιώνα, στο κέντρο της Προσοτσάνης. Μια εξαιρετική έκθεση σας ταξιδεύει στο καθημερινό τρόπο ζωής από τα μέσα του προηγούμενου αιώνα έως την δεκαετία του ‘50. Στο ισόγειο και στον όροφο του Μουσείου μπορεί ο επισκέπτης να γνωρίσει τον τρόπο ζωής, τον πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμα των κατοίκων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, μέσα από τα αντικείμενα που έχουν προσφερθεί από τους κατοίκους αλλά και μέσα από εντυπωσιακές ψηφιακές εφαρμογές.





Αφού τα παιδιά ξεναγήθηκαν στους χώρους του μουσείου τους δείξαμε κάποιες εικόνες οι οποίες είχαν επάνω αντικείμενα ή ακόμη και δωμάτια από το μουσείο. Τα παιδιά έπρεπε να θυμηθούν και να βρουν σε ποιο δωμάτιο ήταν τα αντικείμενα αυτά.

Στη συνέχεια είχαμε ετοιμάσει και κάποια  αινίγματα τα οποία αφορούσαν αντικείμενα που είδαμε στο μουσείο μας.Σ αυτό πήραν μέρος οι γονείς οι οποίοι βρήκαν τις λύσεις και τα παιδιά φυσικά τους χειροκρότησαν.






Μπορείτε να επισκεφτείτε εικονικά το λαογραφικό μας μουσείο και να περιηγηθείτε στους χώρους του πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο
 http://www.digital-in.info/laografiko/vtour/








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου