Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Learning through Heidi's eyes etwinning "Η δύναμη της φιλίας"

Η δύναμη της φιλίας η τελευταία μας δράση για το πρόγραμμα της Χάιντι. Φιλία ένα σημαντικό κομμάτι στην ζωή του ανθρώπου καθώς μας προσφέρει  πολλά και χρήσιμα εφόδια και μας βοηθά στην προσπάθειά μας να έχουμε μια ζωή πιο ποιοτική, πιο απολαυστική.
Ειδικά για τα παιδιά, η φιλία αποτελεί ένα πολύ σημαντικό “κομμάτι” της ζωής τους, αφού πρόκειται για μια συναισθηματική σχέση που δημιουργείται και αναπτύσσεται από πολύ νωρίς, με τη δική τους θέληση και με επιλογή των προσώπων προς τα οποία κατευθύνεται. Είναι ακόμη μια ζωτική πηγή εμπειριών από την οποία τροφοδοτείται η ανάπτυξή τους.

Αφού παρακολουθήσαμε τα ανάλογα επεισόδια για την φιλία της Χάιντι με την Κλάρα και την δύναμή  της όπου μέσα από την γνωριμία των 2 κοριτσιών αναπτύσεται ένας ισχυρός  δεσμός φιλίας μιλήσαμε για την φιλία. Οι απόψεις των παιδιών μας για την φιλία:


-Φιλία είναι να πηγαίνεις βόλτες με τον φίλο σου και να περνάς υπέροχα!! Να σκέφτεσαι τον φίλο σου και να νιώθεις όμορφα. Όταν είσαι μαζί του να σε κάνει να γελάς και να είσαι χαρούμενος. Να τον σέβεσαι και να τον αγαπάς. Να τον δέχεσαι όπως είναι και να τον συγχωρείς όταν κάνει λάθη. Να είσαι δίπλα του στα καλά και στα δύσκολα. Να είσαι ευγενικός και να τον βοηθάς όταν δεν μπορεί να κάνει κάτι. Να τον αγκαλιάζεις  και να μη θυμώνεις. Να προσέχει ο ένας τον άλλον και να λέει πάντα την αλήθεια και όχι ψέματα. 
Αρα ένας καλός φίλος πρέπει να έχει αυτά που είπαμε

Ζωγραφίσαμε τον καλύτερό μας φίλο και αιτιολογήσαμε γιατί είναι ο καλύτερός μας φίλος




Η ζωή χωρίς φιλία είναι σαν........(μια ιδέα που πήρα από το elniplex)

Τι χρειάζεται μια φιλία για να αντέξει και να είναι δυνατή; Γράψαμε την συνταγή της φιλίας

Και κάναμε την τούρτα της φιλίας


Τα βραχιολάκια της φιλίας



H αφίσα μας

και μια κάρτα για τον φίλο μας.


είσαι φίλος μου σ αγαπώ




Φιλία στο νηπιαγωγείο


Οι απόψεις των παιδιών σε ένα συνεργατικό έγγραφο
και οι δράσεις μας σε ένα padlet


elniplex
pinterest
https://www.paidiatros.com/paidi/symberifora/filia-paidia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου