Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΟΛΟΙ-ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ

Με αφορμή  τα γεγονότα της 25ης Μαρτίου 1821 και το τραγούδι -περήφανοι όλοι - ασχοληθήκαμε με την έννοια -Περήφανος-  στα Βήματα για τη Ζωή.
Αισθανόμαστε περήφανοι για τον εαυτό μας όταν πιστεύουμε ότι κατορθώσαμε κάτι σημαντικό ή και για κάποιον άλλον όταν έχει καταφέρει κάτι σημαντικό. Πολλές φορές τα παιδιά ακούν την νηπιαγωγό να τους λέει ότι είναι περήφανη για αυτούς γιατί προσπάθησαν και τα κατάφεραν.
Μας επισκέφτηκε ο φίλος μας το βατραχάκι και μας είπε τα νέα του και όση ώρα ήταν κοντά μας ήταν πολύ ήσυχος(εδώ τα παιδιά θυμήθηκαν πως ήταν το βατραχάκι στην αρχή). Η δασκάλα του ήταν πολύ περήφανη που το βατραχάκι τηρούσε τους κανόνες της τάξης.
Ετσι λοιπόν το κάθε παιδί κρατώντας το βατραχάκι αγκαλιά μας είπε κάτι που έκανε κάποια στιγμή και ένιωσε  περήφανο.
 Κοιτάξανε τα παιδιά μια εικόνα από το βιβλίο και είπανε για ποιο λόγο το παιδί άραγε αισθάνεται περήφανο; Γιατί προσπάθησε πολύ και έκανε μια πολύ ωραία ζωγραφιά, γιατί κατάφερε να ζωγραφίσει πολύ ωραία την ομπρέλα κλπ..
Κοιτάξανε το περήφανο πρόσωπό τους στον καθρέφτη. Πως είναι η έκφρασή του;
Γράψαμε την λέξη Περήφανος στο λεξικό των συναισθημάτων
Τα παιδιά στο σπίτι με τους γονείς συμπλήρωσαν το παρακάτω φύλο

Και στην ακόλουθη κατασκευή το κάθε παιδι ζωγράφισε τον λόγο που αισθάνεται περήφανο

 
 
Τα ζώα άραγε για ποιο λόγο θα μπορούσαν να αισθανθούν περήφανα; Τα παιδιά άρχισαν να λένε για διάφορα ζώα. Βρήκαμε τις εικόνες στο διαδίκτυο τις κολλήσαμε στο χαρτί και γράψαμε για ποιο λόγο αισθάνονται περήφανα
           Είμαι περήφανος που είμαι Ελληνας

            Είμαι περήφανη που είμαι Ελληνίδα
 
Το παρακάτω τραγούδι αφιερωμένο στα παιδιά μας














2 σχόλια: