Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

ΕΝΑΣ ΜΑΡΚΑΔΟΡΟΣ ΜΙΑ ΦΟΡΑ


Μαρκαδόρος ένα υλικό που χρησιμοποιούμε κάθε μέρα στο νηπιαγωγείο. Από την αρχή της σχολικής χρονιάς είπαμε ότι πρέπει να φροντίζουμε τα υλικά μας μέσα στην τάξη και να τα προσέχουμε για να έχουμε. Πόσες φορές όμως έχει τύχει να αφήνουν τα παιδιά τους μαρκαδόρους χωρίς καπάκια. Ένα πολύ ωραίο βιβλίο για να μάθουν τα παιδιά να χρησιμοποιούν σωστά τους μαρκαδόρους είναι το «Ένας μαρκαδόρος μια φορά βγήκε απ’ το κουτί του κι είπε γεια» της Ραχήλ Μαρτίδου. Ένα βιβλίο που ευαισθητοποιεί τα παιδιά στην ενδεδειγμένη χρήση και φροντίδα των υλικών(μαρκαδόρων). Έτσι λοιπόν το πρωί που ήρθαν τα παιδιά στο σχολείο βρήκαν 2 πακέτα τυλιγμένα με χαρτί και ρώτησαν τι υπάρχει μέσα. Ζητήθηκε να πουν τι πιστεύουν ότι έχει μέσα και αρχίσαμε από το πιο μεγάλο πακέτο. Είπαν τα παιδιά:
-έχει δώρο, παιχνίδι, λεφτά, κούκλα ένα βιβλίο είπε κάποια στιγμή η Κατερίνα.


 Για να το ανοίξουμε ναι είναι ένα βιβλίο. 


 Άραγε μπορείτε να καταλάβετε από το εξώφυλλο για τι μας μιλάει αυτό το βιβλίο;
-για μπογιές για μαρκαδόρους. Μήπως μπορείτε να σκεφτείτε τώρα τι μπορεί να κρύβει το άλλο πακέτο; Ε αυτό το βρήκαν πιο εύκολα φυσικά μαρκαδόρους


Και μόλις διαβάσαμε τον τίτλο δυο τρία κοριτσάκια περσινά άρχισαν να σιγοτραγουδούν το τραγούδι που έχει μεσα το cd(το θυμόταν).
 Ρωτήθηκαν τα παιδιά τι θα πάθουν αυτοί οι μαρκαδόροι αν ξεχάσουν τα παιδιά να τους βάλουν το καπάκι τους και πως άραγε θα νιώσουν; Οι απαντήσεις πολλές. 

 Διαβάσαμε το βιβλίο ζωγραφίσαμε τους ήρωες μαρκαδόρους της ιστορίας και τους δώσαμε ονόματα δικά μας.


 
Κάναμε δυο φύλλα εργασίας της συναδέλφου μου Σαββατούλας Παπαδοπούλου. Στο ένα έγραψαν το όνομά τους με διαφορετικά χρώματα
 


 και στο άλλο σκέφτηκαν και είπαν πως νιώθει ένας μαρκαδόρος ξεραμένος πατημένος σπασμένος. Το γράψαμε και ζωγράφισαν μαρκαδόρους λυπημένους.


 Τα φύλλα εργασίας





Και φυσικά το αγαπημένο μας τραγούδι που το τραγουδάμε μόλις δούμε κάποιον μαρκαδόρο χωρίς καπάκι. Το μάθαμε και το τραγουδήσαμε για σας!!!!!!!!!!!!!!

 

Τους μαρκαδόρους σας παιδιά
να τους φροντίζετε καλά
πάντα για να έχετε
πρέπει να τους προσέχετε
στη θέση να τους βάζετε
και όλους να τους σκεπάζετε.


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου