Σάββατο 13 Απριλίου 2024

Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας

Από φέτος καθιερώνεται ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας η 4η Απριλίου η οποία θα είναι αφιερωμένη στην υλοποίηση δράσεων φιλοζωίας. Προσδοκώμενα αποτελέσματα της Πανελλήνιας Σχολικής Ημέρας Φιλοζωίας είναι: Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών /-τριών για τη βιοποικιλότητα και τις διάφορες μορφές ζωής, με έμφαση στην ευημερία και στην καλλιέργεια της ευαισθησίας και της ενσυναίσθησης για κάθε ζωντανό ον. Η αναγνώριση και ο σεβασμός των δικαιωμάτων των ζώων από τους/τις μαθητές/-τριες μέσω της ενεργούς προάσπισής τους. Η εμπλοκή των μαθητών /-τριών σε δραστηριότητες ανάληψης δράσεων και πρωτοβουλιών φιλοζωίας. Το σχολείο μας επισκέφτηκε η μαμά της Μελίνας η κυρία Σταυρούλα που είναι κτηνίατρος η οποία μας μίλησε γενικά για τα ζωάκια τα αδέσποτα μας έμαθε πολλά και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των παιδιών. Κυρία Σταυρούλα σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για όσα μάθατε στα παιδιά μας.
Γνωρίσαμε το αδέσποτο που υιοθέτησε η οικογένεια του Θοδωρή την γλυκύτατη Μάσα. Της δώσαμε λιχουδιές νεράκι γιατί έκανε ζέστη και δίψασε και παίξαμε μπάλα. Ευχαριστούμε πολύ την μητέρα του Θοδωρή μας την κυρία Βάσω για την όμορφη έκπληξη στα παιδιά.




Aξιοποιήσαμε το υλικό από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ΑΜΚΕ ΖΩ.Ε.Σ.



Ζωγραφίσαμε βήμα βήμα σκυλάκια





Κάθε παιδί δημιούργησε και μια ιστορία για ένα αδέσποτο σκυλάκι



Η φροντίδα και η αγάπη για τα ζώα είναι υποχρέωση και ευθύνη κάθε ανθρώπου. Μπορούμε να δημιουργήσουμε μία κοινωνία που σέβεται τη ζωή όλων των πλασμάτων.






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου