Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023

Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2023

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών (EDL) (2001), που οργανώνεται σε συνεργασία του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατάφερε να ενώσει εκατομμύρια ανθρώπους από 45 χώρες. Μέσα από διάφορες δραστηριότητες γιορτάζεται η γλωσσική πολυμορφία στην Ευρώπη και προάγεται η εκμάθηση γλωσσών. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος γιορτάσαμε την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών, 26 Σεπτεμβρίου 2023, διοργανώνοντας μια εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν Νηπιαγωγεία από την Ελλάδα και την Κύπρο (13 σχολεία). Δημιουργήσαμε μια συνεργατική αφίσα, όπου το κάθε σχολείο, έγραψε τη λέξη φιλία σε διαφορετική ευρωπαϊκή γλώσσα.
Στον χάρτη και στην υδρόγειο σφαίρα εντοπίσαμε την Ευρώπη και την Ελλάδα

Παίξαμε και είδαμε το υλικό από την σελίδα https://edl.ecml.at/Games/Talktome!/tabid/1878/language/el-GR/Default.aspx και μεταφράσαμε με τη βοήθεια του υπολογιστή τη λέξη φιλία σε διάφορες γλώσσες της Ευρώπης αλλά και ακούσαμε πως προφέρεται η λέξη στην κάθε γλώσσα.

Κάναμε αρχικά τη δική μας αφίσα
και γράψαμε επάνω τη λέξη φιλία στις ευρωπαϊκές  γλώσσες
Μεταφράσαμε τη λέξη φιλία στη Βουλγάρικη γλώσσα με τη βοήθεια της μητέρας της Κ. και τα υπόλοιπα σχολεία την μετέφρασαν στις παρακάτω γλώσσες: Ιταλικά -Αγγλικά – Ρώσικα – Αλβανικά – Γερμανικά-Ουκρανικά – Τούρκικα – Γαλλικά – Ολλανδικά – Πορτογαλικά – Σουηδικά

Ολες οι λέξεις μαζί δημιούργησαν μια αφίσα





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου