Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022

Αρχή σχολικής χρονιάς

 Την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022, στις 10 το πρωί, στο νηπιαγωγείο μας, πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2022-2023.

Τα δωράκια που ετοιμάσαμε με πολύ αγάπη για τα παιδάκια μας

Πρώτη μέρα στο σχολείο. Ελεύθερες δραστηριότητες
Παιχνίδι στις γωνιές
Παιχνίδια γνωριμίας «Η μπάλα ψηλά» Ένα ένα παιδί με τη σειρά μπαίνει στο κέντρο του κύκλου και αφού πει το όνομά του, πετάει μία μπάλα ψηλά. Όση ώρα η μπάλα είναι στον αέρα τα υπόλοιπα παιδιά λένε το όνομα του παιδιού και σταματούν όταν η μπάλα χτυπήσει στο έδαφος.

Τα παιδιά βρίσκονται σε κύκλο. Κάνω διάφορες ερωτήσεις στα παιδιά του τύπου: ” Σε όσους αρέσει το παγωτό να σηκώνουν το ένα τους χέρι, να κάνουν μια στροφή, να σηκώσουν το ένα τους πόδι σαν τον πελαργό, να γελάσουν δυνατά κ.λπ.).                             

Τα παιδιά βρίσκονται σε κύκλο. Στη μέση του κύκλου βρίσκεται ένα παιδί και κρατάει ένα κοντάρι. Φωνάζει το όνομα ενός άλλου παιδιού αφήνοντας το κοντάρι και το παιδί που άκουσε το όνομά του πρέπει να τρέξει να το πιάσει πριν πέσει το κοντάρι κάτω. Στη συνέχει το παιδί κρατάει το κοντάρι και φωνάζει με τον ίδιο τρόπο κάποιο άλλο.                                

Μια μπάλα γυρίζει από χέρι σε χέρι με τα παιδιά να είναι σε κύκλο και με το “Stop” η μπάλα σταματά και αυτός που την κρατά πρέπει να πει το όνομα του.

    Φάγαμε το πρωινό μας                                                                      

Φωτογραφηθήκαμε


Η πρώτη μας ζωγραφιά
Οι μικροί μας καλλιτέχνες

Οποιος ακούει το όνομά τους πρέπει να τρέξει να προλάβει να περάσει κάτω από το αερόστατο όσο αυτό ακόμη είναι ψηλά
Πλαστελίνη
Πληροφορίες για τον εαυτό μας

Και μια κατασκευούλα
Οι γονείς μας ευχήθηκαν για τη νέα σχολική χρονιά. Έγραψαν τις ευχές τους πάνω στα φύλλα τα οποία βάλαμε στο δέντρο που κάναμε για το παρουσιολόγιο της τάξης μας.


Πηγές

https://www.kindykids.gr/kataskeves/games-for-kids/626-paixnidi-gnwrimias.html

https://nontoygifts.com/all-about-me-spinner/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου