Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2021

 


Οι δράσεις μας για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2021

Δώσαμε ένα ενημερωτικό φυλλάδιο στους γονείς



Το νηπιαγωγείο μας για μια ακόμη χρονιά έγινε υποστηρικτής του Ασφαλούς Διαδικτύου μπήκε στον χάρτη των υποστηρικτών της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου SID 2021

Κάναμε μια αφίσα με αφορμή το πρόγραμμα "Φορώντας τη μάσκα μου μπορώ με ασφάλεια στο διαδίκτυο να περιηγηθώ.




Το βίντεο που στείλαμε σαν σχολείο υποστηρικτής για το 2021


Με αφορμή επίσης την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου όλα τα συνεργαζόμενα σχολεία δημιούργησαν μία συνεργατική αφίσα την οποία μοιράσαμε στα παιδιά.
Επίσης με αφορμή το πρόγραμμα European P.L.A.N. ( Painting Literature Arts Nature) δημιουργήσαμε όλα τα σχολεία μαζί ένα βίντεο για την ασφάλεια στο διαδίκτυο
Ενημερωθήκαμε από το υλικό του https://saferinternet4kids.gr/yliko-nhpiagwgeiou/

Πήραμε μέρος στον Πανελλήνιο σχολικό διαγωνισμό για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2021 με μια αφίσα. Το μήνυμα της φετινής ημέρας είναι: «Όλοι μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο»

Η αφίσα μας














Τέλος απονεμήθηκε η Χάλκινη Ετικέτα Ψηφιακής Ασφάλειας (eSafety Label) στο 1ο Νηπιαγωγείο Προσοτσάνης. 
 Το eSafety Label είναι μια πρωτοβουλία για το European Schoolnet που ξεκίνησε το 2012. Αφορά μια πανευρωπαϊκή υπηρεσία διαπίστευσης και υποστήριξης eSafety, που επιτρέπει στους χρήστες να αξιολογούν τα διαδικτυακά επίπεδα ασφαλείας του σχολείου τους βάσει ενός συνόλου κριτηρίων για τον προσδιορισμό των δυνατών και αδύνατων σημείων σε τρεις βασικούς τομείς: την υποδομή, την πολιτική και την πρακτική.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου