Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020

Codeweek "Τι νιώθουν τα ζώα";

Συνεχίζοντας τις δράσεις μας για την Ευρωπαϊκή εβδομάδα κώδικα κάναμε μια ακόμη στο πλαίσιο της ομάδας The Codally Team που οργάνωσαν οι Μαρία Τσαπάρα και Ανθή Αρκουλή στο CodeWeek Challenge 4 all. Τίτλος της δράσης "Τι νιώθουν τα ζώα;"

Τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες και παρατήρησαν προσεκτικά εικόνες με ανθρώπους και εικόνες με ζώα και προσπάθησαν να μαντέψουν τι αισθάνονται, αξιοποιώντας τη ρουτίνα σκέψης «Step inside». Τα παιδιά άρχισαν  να αντιλαμβάνονται ότι και τα ζώα νιώθουν κάποια από τα συναισθήματα που βιώνουν και οι άνθρωποι. Έπειτα τοποθέτησαν στο πλέγμα εικόνες που απεικονίζουν ζώα με αντίστοιχα συναισθήματα με αυτά των ανθρώπων που παρατήρησαν οι ομάδες.


Στη συνέχεια ένα παιδί παίρνει μια από τις εικόνες των ανθρώπων με τα συναισθήματα και παρατηρεί τις εικόνες των ζώων που είναι στο το πλέγμα και προσπαθεί να εντοπίσει την εικόνα του ζώου που νιώθει αντίστοιχο συναίσθημα. Αφού φτιάξει την διαδρομή με τα βελάκια στην συνέχεια προγραμματίζει το ρομπότ, για να το οδηγήσει στο συγκεκριμένο τετράγωνο.












λ

 Πιστοποιητικό αριστείας στο 1ο Προσοτσάνης για τη συμμετοχή του στην εβδομάδα κώδικα


Τις εικόνες πήρα από
https://www.tilestwra.com/15-fotografies-pou-apodiknioun-oti-ta-zoa-boroun-na-niosoun-ta-idia-sinesthimata-me-ta-pedia/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου