Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020

Κανονισμός λειτουργίας σχολείου 2020-21

Λειτουργία 1ου Νηπιαγωγείου Προσοτσάνης Σεπτέμβριος 2020

Αγαπητοί γονείς και παιδιά, καλή σχολική χρονιά!!!! 
Ξεκινάμε μια ιδιαίτερη χρονιά, στην οποία αντιμετωπίζουμε καινούργιες, πρωτόγνωρες καταστάσεις. 
Λαμβάνοντας υπόψη τις οδηγίες του ΕΟΔΥ (Λοίμωξη από το νέο κορωνοιό SARS-Cov-2 (COVID-19), Οδηγίες για Δημοτικά Σχολεία, 31 Αυγούστου 2020), την ΚΥΑ Δ1α/ΓΠ.οικ.55339/ΦΕΚ3780/8-9-2020 και την εγκύκλιο Φ7/118240/Δ1 του Υ.ΠΑΙ.Θ με θέμα «Λειτουργία των Δημοτικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2020-2021», θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα ακόλουθα.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας στο σχολείο είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Υ.ΠΑΙ.Θ.
Οι μαθητές μας θα εισέρχονται στο σχολείο με την επίβλεψη του εκπαιδευτικού του τμήματος και θα πηγαίνουν κατευθείαν στις τάξεις τους. Οι μαθητές κατά την είσοδό τους θα φορούν μάσκα. Τα παιδιά του 1ου τμήματος θα εισέρχονται από την είσοδο της αυλής και τα παιδιά του 2ου τμήματος από την κεντρική είσοδο.
Οι μαθητές θα πρέπει να έχουν μαζί τους στην τσαντούλα τους:
Το παγουρίνο τους με νερό, το δεκατιανό και το μεσημεριανό φαγητό τα παιδιά που μένουν στο ολοήμερο τμήμα, είδη ατομικής προστασίας (χαρτομάντηλα, και αντισηπτικά μαντηλάκια), ένα σακουλάκι με δύο επιπλέον καθαρές μάσκες,
και ένα σακουλάκι όπου θα αποθηκεύουν την χρησιμοποιημένη μάσκα τους.
Οι διδακτικές ώρες τις πρώτες μέρες λειτουργίας του σχολείου, θα αφιερωθούν στην εκπαίδευση/ενημέρωση των μαθητών σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου, και τον τρόπο χρήσης της προστατευτικής μάσκας, σύμφωνα με τις οδηγίες και υποδείξεις του ΕΟΔΥ και του Υ.ΠΑΙ.Θ.
Οι αίθουσες έχουν διαμορφωθεί ακολουθώντας τις απαραίτητες οδηγίες.
Κάθε μαθητής/μαθήτρια θα κάθεται σε σταθερή θέση που θα του υποδεικνύεται από τον εκπαιδευτικό.
Τα παράθυρα και οι πόρτες θα παραμένουν ανοικτά.
Δεν επιτρέπεται η ανταλλαγή και ο δανεισμός οποιουδήποτε αντικειμένου (στυλό, τετράδια, ρούχα, φαγητό, νερό ή ό,τι άλλο), μεταξύ των μαθητών/τριών.
Ο κάθε μαθητής/τρια θα κάνει χρήση αποκλειστικά και μόνο των δικών του ειδών γραφικής ύλης (μολύβια ,τετράδια κλπ), καθώς και μάσκας.
Το κάθε τμήμα θα κάνει διάλειμμα σε διαφορετικό χώρο.
Τα παιδιά θα πρέπει να προσπαθούν να τηρούν την απόσταση του 1,5 μέτρου μεταξύ τους κατά τη διάρκεια του διαλλείματος και να υπακούουν στις συστάσεις των εκπαιδευτικών.
Δεν επιτρέπεται το παιχνίδι με μπάλα ή οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο μεταφέρεται από χέρι σε χέρι.
Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος οι μαθητές μπορούν να μην φορούν τη μάσκα τους.

Εάν κάποιος μαθητής/τρια εμφανίσει συμπτώματα του covid- 19 ή άλλης ασθένειας τηρείται το απαιτούμενο πρωτόκολλο και ο/η ασθενής μεταφέρεται, σε αίθουσα κενή, καλά αεριζόμενη ως την άφιξη του γονέα. Αν κάποιο παιδί παρουσιάσει συμπτώματα covid – 19, ή οποιασδήποτε άλλης ασθένειας θα πρέπει να ελέγχεται ιατρικά το συντομότερο δυνατό.
Κατά την έξοδο από το σχολείο οι μαθητές θα αποχωρούν ανά τμήμα ως εξής:
Τα παιδιά του 1ου τμήματος θα αποχωρούν από την είσοδο της αυλής και τα παιδιά του 2ου τμήματος από την κεντρική είσοδο.
Παρακαλούνται οι γονείς να στέκονται σε απόσταση από την έξοδο, και να κρατούν αποστάσεις  για να μην γίνεται συνωστισμός.

Οι γονείς θα παραμένουν έξω από το σχολείο. Η είσοδος στον χώρο του σχολείου σε ώρες μαθήματος, δεν επιτρέπεται σε κανένα γονέα. Κατά συνέπεια κανείς δεν εισέρχεται στο σχολείο για να φέρει οτιδήποτε στους μαθητές.
Επίσης, δεν επιτρέπεται η επίσκεψη οποιουδήποτε τρίτου ατόμου στο σχολικό χώρο σε όλη τη διάρκεια της σχολικής ημέρας.
Οι γονείς και κηδεμόνες μπορούν να ενημερώνονται για θέματα σχετικά με τα παιδιά τους, τηλεφωνικά και ηλεκτρονικά.

Ευχόμαστε να έχουμε μια δημιουργική και ασφαλή χρονιά!!!

Η Προϊσταμένη και ο Σύλλογος διδασκόντων

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου