Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ



Πριν κάποιους μήνες ο συγγραφέας κ. Μπουζάρας  Δημήτρης μου έστειλε μια ιστορία που έγραψε με τίτλο "η εξαφάνιση των φρούτων και των λαχανικών". Διάβασα την ιστορία μου άρεσε πολύ και σκέφτηκα να την διαβάσω και στα παιδιά μου στο νηπιαγωγείο μιας και δουλεύουμε το πρόγραμμα της διαφήμισης υγιεινών τροφών "kids advertising healthy food".
Η ιστορία με λίγα λόγια: Σ ένα βασίλειο που ζούσε ο βασιλιάς Τάκης ο Kεφτεδάκης ξαφνικά ένα πρωί εξαφανίστηκε ο μάγειρας Πάνος Λάχανος καθώς και όλα τα φρούτα και τα λαχανικά. Κάποιος παραπλάνησε τα παιδιά ότι είναι άνοστα όλα αυτά και τα παιδιά σταμάτησαν να τα τρώνε και προτιμούσαν άλλες τροφές πιο ανθυγιεινές. Έτσι  τα φρούτα μαζί με τα λαχανικά εξαφανίστηκαν. Ο βασιλιάς στεναχωρήθηκε πάρα πολύ γιατί θεωρούσε πως τα φρούτα και τα λαχανικά μπορούν να χτίσουν τείχη ενάντια στις ιώσεις και τα κρυώματα, πως χωρίς αυτά τα παιδιά θα κρυολογήσουν, θα αρρωστήσουν και ο οργανισμός τους θα γίνει αδύναμος.  Γενικά θεωρούσε τα φρούτα και τα λαχανικά αναντικατάστατα κι έψαχνε να βρει έναν τρόπο για να μάθουν όλοι πόσο σημαντικά είναι για την διατροφή. Η Ανθή η φακή είχε την ιδέα να κάνουν μια διαφήμιση και να δείξουν σε όλους πόσο πεντανόστιμα είναι, ότι αυτά βοηθούν τον οργανισμό να είναι γερός και ότι είναι πλούσια σε βιταμίνες. Αρεσε η ιδέα στον βασιλιά. Έκαναν πινακίδες με εικόνες από φρούτα και λαχανικά κι έγραψαν επάνω τα προτερήματα αυτών. Το βασίλειο γέμισε με αφίσες και σε μικρό χρονικό διάστημα τα λαχανικά και τα φρούτα επέστρεψαν και το τείχος ξεκίνησε να χτίζεται και πάλι.
Διαβάσαμε το παραμύθι το οποίο άρεσε πολύ στα παιδιά και το επεξεργαστήκαμε. Τα παιδιά σκέφτηκαν και ζωγράφισαν ένα φρούτο ή λαχανικό το οποίο θα ήθελαν να διαφημίσουν.
 
 
   Φτιάξαμε πινακίδες με φρούτα και λαχανικά

γράψαμε επάνω τα οφέλη τους(από τα ποιήματα της ιστορίας)




και κάναμε και μια αφίσα.
Πήγαμε λοιπόν στο 3ο Δημοτικό σχολείο και μιλήσαμε στα παιδιά για το πόσο σημαντικό είναι να τρώνε φρούτα και λαχανικά. Διαφημίσαμε τα φρούτα και τα λαχανικά.

Την επόμενη μέρα πήραμε τις πινακίδες, την αφίσα και το τρίπτυχο (εδώ) που είχαμε κάνει συνεργατικά με τα υπόλοιπα νηπιαγωγεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα  και κάναμε μια μικρή πορεία από το νηπιαγωγείο μας στην πλατεία του χωριού για να ενημερώσουμε τους κατοίκους για τα σημαντικά οφέλη των φρούτων και των λαχανικών.
Τα παιδιά στον δρόμο φώναζαν συνθήματα για τα φρούτα και τα λαχανικά.

Βάλαμε την αφίσα μας και το τρίπτυχο στην μεγάλη πινακίδα που υπάρχει στην πλατεία μας για να την βλέπουν όλοι οι κάτοικοι του χωριού μας.
Κάναμε κι ένα βιντεάκι με τα μηνύματα των παιδιών το οποίο αξίζει να δείτε

Εσείς τρώτε φρούτα και λαχανικά;

κ. Δημήτρη Μπουζάρα σας ευχαριστούμε πολύ για την υπέροχη ιστορία!!!!!!!!!!!!



























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου