Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Put fruit in your diet / Ηλεκτρονική συνεργατική διαφήμιση – eTwinning

Ηλεκτρονική συνεργατική διαφήμιση στα πλαίσια του προγράμματος eTwinning : «Kids advertisisng healthy food». Δημιουργία σεναρίου, σλόγκαν, μουσικής και βίντεο. Μετά την ενασχόλησή μας με τα χαρακτηριστικά των διαφημίσεων ήρθε η στιγμή να δημιουργήσουμε τις δικές μας πλέον συνεργατικές διαφημίσεις ! Οι πρώτες μας διαφημίσεις μας αποφασίσαμε να είναι ηλεκτρονικές και να έχουν θέμα τις σωστές διατροφικές συνήθειες !

Αφού πρώτα χωριστήκαμε σε τέσσερις διασχολικές ομάδες, η κάθε ομάδα επέλεξε το θέμα της και ξεκινήσαμε την δημιουργία της διαφήμισης. Η δική μας ομάδα ήταν η ομάδα του «φρούτου» και αποτελείτο από το 1ο Νηπιαγωγείο Προσοτσάνης, το 14ο Νηπιαγωγείο Σερρών και το Vilkaviškis Kindergarten "PASAKA" Lithuania.

Τα καθήκοντα της ομάδος μοιράστηκαν ως εξής:

  •  Τα παιδιά από το 1ο Νηπιαγωγείο Προσοτσάνης(εμείς), έπρεπε να δημιουργήσουν το σενάριο και ένα «σκηνικό» στο οποίο θα βασιζόταν η διαφήμισή μας.
    • Τα παιδιά από το 14ο νηπιαγωγείο Σερρών, (βασισμένα πάντα στο σενάριο του νηπιαγωγείου μας) την μουσική-τραγούδι.
  • Τα παιδιά από την Λιθουανία έπρεπε να βασιστούν στο παραγόμενο υλικό των δύο προηγούμενων νηπιαγωγείων και να δημιουργήσουν το σλόγκαν. Το τελικό βίντεο έγινε από το νηπιαγωγείο μας.

Αποφασίσαμε με την ομάδα μας ότι θα κάνουμε μια διαφήμιση για τα φρούτα. Τα παιδιά από το 14ο νηπιαγωγείο Σερρών διασκεύασαν ένα πολύ γνωστό τραγούδι το "ένα φιλάκι είναι λίγο πολύ λίγο" και το έκαναν "ένα φρουτάκι είναι λίγο πολύ λίγο". Αλλαξαν τα λόγια μόνοι τους το έμαθαν, το τραγούδησαν και το ηχογράφησαν.  Μας έστειλαν το βίντεο με το τραγούδι. Ακούσαμε το τραγούδι και  συζητώντας με τα παιδιά(έχοντας στο νου μου ότι θα κάνουμε την διαφήμιση με  animation) αποφασίσαμε να κάνουμε τα φρούτα με πλαστελίνη να βάλουμε μάτια και στόμα για να μπορούν να τραγουδούν. Κάναμε ακόμη ενα παιδάκι με πλαστελίνη για τις ανάγκες του βίντεο(επειδή στο τραγούδι ένα παιδάκι ζητάει φρούτα από την μαμά του).
 
 
 Ζωγραφίσαμε ένα σκηνικό(ένα παράθυρο)
Σκεφτήκαμε σ αυτό το τραπεζάκι(κουζίνας) επάνω να βάλουμε τα φρούτα και από πίσω το παράθυρο.
Ετοιμα!!
Το σλόγκαν για την διαφήμιση τα παιδιά από την Λιθουανία το βγάλανε μέσα από το τραγουδάκι του 14ου νηπιαγωγείου Σερρών το οποίο στείλαμε μεταφρασμένο για να το διαβάσουν καθώς και εικόνες από το σκηνικό και τα φρούτα. Εγραψαν το σλόγκαν στην εικόνα που στείλαμε.
Το σλόγκαν μας : «Βάλτε τα φρούτα στην διατροφή σας – «Put fruit in your diet»

Αφού όλα ήταν έτοιμα έγινε το βίντεο με την τελική ηλεκτρονική διαφήμιση το οποίο μπορείτε να δείτε.

Ελπίζουμε να σας αρέσει η πρώτη μας διαφήμιση ! Το τελικό αποτέλεσμα  των συνεργατικών διαφημίσεων θα το δείτε σε επόμενη ανάρτηση.
Στα πλαίσια αυτής της δράσης κάναμε ένα επιτραπέζιο με  φρούτα και παίξαμε στο νηπιαγωγείο. Τα πιόνια τα κάναμε με πλαστελίνη ένα μήλο κι ένα πορτοκάλι. Το κάθε παιδί έκανε το δικό του επιτραπέζιο και το πήρε στο σπίτι του για να παίζει.
 
 
 
 
Κάναμε εικονόλεξο το τραγουδάκι της διαφήμισης

 
Τα παιδιά ζωγράφισαν το αγαπημένο τους φρούτο και έγραψαν πόσα φρούτα τρώνε την ημέρα(το μήλο ήταν το αγαπημένο φρούτο των περισσότερων παιδιών)

 
Ενα φύλλο εργασίας για τα φρούτα

Ζωγραφίσαμε την διαφήμιση ατομικά
 
 
 

και συνεχίζουμε !
















2 σχόλια:

  1. Η διαφήμιση καταπληκτική! Μπράβο σας.Μετά από όλα αυτά που είδα εδώ αποφάσισα να βάλω τα φρούτα στη ζωή μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή