Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΟΜΑΔΙΚΑ-ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ

Πρώτες μέρες τι άλλο παρά παιχνίδια γνωριμίας στο νηπιαγωγείο μας. Με μια ρυθμική μουσική τα παιδιά χόρευαν και στο σταμάτημα της μουσικής έπρεπε να εκτελέσουν την εντολή που τους δόθηκε(πιάστε μύτη, αυτιά, να κθήσετε κάτω κλπ).



Τα παιδιά ζήτησαν να παίξουμε μουσικές καρεκλες εμεις παίξαμε μουσικά στεφάνια



Παίξαμε με το αερόστατο
και προσπαθήσαμε να βρούμε ποιος κρύβεται από κάτω

Παίξαμε με τα μαντήλια. 5 παιδιά είχαν μαντήλια 5 όχι. Με την μουσική όλοι χόρευαν και στο σταμάτημα αυτός που είχε το μαντήλι έβρισκε ένα παιδί χωρίς μαντήλι και του έλεγε"σου δίνω το μαντήλι μου λες το όνομά σου;"(το παιχνίδι το ειδα στο διαδίκτυο).

Ο Αχιλλέας έγινε άνεμος
και ήθελε να παρασύρει μαζί του να χορέψουν αυτούς που φορούσαν μόνο πέδιλα
μόνο παπούτσια

μόνο σπορτέξ(οι πιο πολλοί)
Με μουσική τα παιδιά χόρευαν κρατώντας τουβλάκια χρωματιστά. Στο σταμάτημα της μουσικής τα παιδιά που είχαν το ίδιο χρώμα έκαναν ομάδα


Τα παιδιά σε 2 ομάδες κρατούν από ένα κομμάτι ύφασμα που έχει επάνω μια μπαλίτσα. Οσο παίζει η μουσική κουνάνε το ύφασμα προσέχοντας μη πέσει η μπάλα κάτω.
 
Οι νικητές


Πάλι με την μουσική χορεύουν κρατώντας το μισό μέρος μιας εικόνας το ένα παιδί και το άλλο μισό της εικόνας κάποιο άλλο παιδί(έχουμε αρκετές εικόνες κομμένες στην  μέση). Στο σταμάτημα της μουσικής ανά δύο παιδιά ενώνουν τα κομμάτια τους ώστε να ολοκληρωθεί η εικόνα(από melerino).
 
 
 

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου