Κυριακή, 31 Ιουλίου 2016

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ETWINNING YOUNG SCIENTISTS 1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

Το πρόγραμμα μας eTwinning Young Scientists έφτασε στο τέλος του. Μέσα από πολλές δράσεις και πολλά πειράματα τα παιδιά γνώρισαν τον κόσμο των φυσικών επιστημών. Φτάνοντας λοιπόν στο τέλος του το πρόγραμμα αξιολογήθηκε  από τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς. Η αξιολόγηση των παιδιών έγινε πάνω σε ένα φύλλο εργασίας που έφτιαξε για τις ανάγκες του προγράμματος το 29ο Νηπιαγωγείο Σερρών.


Ολες οι εργασίες των παιδιών που έκαναν κατά την διάρκεια του προγράμματος μπήκαν σ ενα φάκελο.
Οι εκπαιδευτικοί  έκαναν την δική τους αξιολόγηση μέσα στην πλατφόρμα του twinspace:
 "Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 24 παιδιά. Από την αρχή του προγράμματος τα παιδιά ήταν ενθουσιασμένα και ο ενθουσιασμός τους αυτός κράτησε και μέχρι το τέλος του προγράμματος. Το πρόγραμμα κράτησε όλη τη σχολική χρονιά. Η αξιολόγηση έγινε στο τέλος από τα παιδιά. Απάντησαν σε ερωτήσεις όπως: τι σας άρεσε περισσότερο από το πρόγραμμα; ποιο πείραμα σας άρεσε πιο πολύ; τι θα θέλατε να είχαμε κάνει ακόμη; πως νιώθατε κατά την διάρκεια του προγράμματος; Τι δεν σας άρεσε; Τα παιδιά ένιωθαν ιδιαίτερα χαρούμενα και ευτυχισμένα καθ’ όλη την διάρκεια του προγράμματος. Ενθουσιάστηκαν με όλα τα πειράματα που κάναμε και ήταν τόσος μεγάλος ο ενθουσιασμός που το απόγευμα στο σπίτι τους προσπαθούσαν να κάνουν τα ίδια πειράματα με τους γονείς τους. Στα περισσότερα παιδιά άρεσε πάρα πολύ η ενασχόληση με τους μαγνήτες και τα πειράματα με τον στατικό ηλεκτρισμό(μπαλόνια). Αυτό που τους έμεινε περισσότερο βέβαια ήταν οι κούκλες τους προγράμματος (Επιστήμονας, Γίγαντας, Νάνοι) τις οποίες λάτρεψαν. Στην ερώτηση αν υπήρχε κάτι το οποίο δεν τους άρεσε δεν βρήκαν να απαντήσουν κάτι και αυτό ήταν πολύ ευχάριστο. Τους άρεσε πολύ η ιστορία με τους μαγνήτες και περίμεναν με αγωνία μέχρι το τέλος για να δουν πως τελείωσε η ιστορία, η ενασχόλησή μας με το ξύλο και το κάρβουνο(ζωγραφική με κάρβουνο) καθώς και με το γυαλί(βιτρό και ζωγραφική στο γυαλί). Δεν ασχοληθήκαμε ιδιαίτερα με το περιβάλλον γιατί ήταν στο τέλος της σχολικής χρονιάς και ο χρόνος δεν ήταν επαρκής. Το τραγούδι για τα μίγματα και τα διαλύματα άρεσε ιδιαίτερα στα παιδιά γιατί ήταν ένα τραγούδι που το δημιούργησαν όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο πρόγραμμα (το οποίο και τραγούδησαν στην παρουσίαση του προγράμματος στο τέλος στους γονείς) καθώς και τα τραγούδια για την ενότητα του αέρα που μάθαμε. Χάρηκαν πολύ τα παιδιά που ήρθαν σε επαφή, γνώρισαν και επικοινώνησαν με άλλα παιδιά είδαν τις δράσεις τους, συνεργάστηκαν, μαγείρεψαν, δοκίμασαν, γλυκά από τις περιοχές των υπόλοιπων παιδιών και αντάλλαξαν κάρτες τα Χριστούγεννα.   Σε γενικές γραμμές το πρόγραμμα βοήθησε τα παιδιά να περιγράφουν αυτά που παρατηρούν να ρωτούν να απαντούν να υποθέτουν να καταγράφουν να εκφράζουν  ελευθέρα την άποψη τους και να συνεργάζονται μεταξύ τους αλλά και τα υπόλοιπα παιδιά από τα άλλα νηπιαγωγεία."

Η πρόσκληση που έκαναν τα παιδιά για να καλέσουν τους γονείς ώστε να παρουσιάσουν το πρόγραμμά τους
Την μέρα της παρουσίασης οι γονείς είδαν σε ένα power point τις δράσεις και τα πειράματα που έκαναν τα παιδιά κατά την διάρκεια του προγράμματος.
 
 
Στο τέλος τα παιδιά πήραν και το βραβείο τους 
για την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα που επιμελήθηκε το 29ο Νηπ. Σερρών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου