Πέμπτη, 21 Απριλίου 2016

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟΧΩΡΙ

Πάσχα πλησιάζει και ευκαιρία να διαβάσουμε μια πολύ ωραία ιστορία "Το Κοκκινοχώρι".  Ενα αγαπημένο παραμύθι που προσφέρεται για πολλές δραστηριότητες. Από το Σύγχρονο Νηπιαγωγείο 2002 της Δέσποινας Στίκα . Ένα παραμύθι στο οποίο το τέλος το δίνουν τα παιδιά.

Παίξαμε με τα επίθετα των Κοκκινοχωριτών. Βάλαμε και άλλα επίθετα
και τα παιδιά διαλεξαν μόνο αυτά που είχαν οι κάτοικοι του χωριού.
Παίξαμε με τις σύνθετες λέξεις. Κοκκινοχώρι από το κόκκινο, πρασινοχώρι από το πράσινο, κιτρινοχώρι από το κίτρινο κλπ. Κόψαμε το επίθετο στα 2 και τα παιιδά έχοντας το μισό επίθετο έπρεπε να βρουν το άλλο μισό.

Κυκλώσαμε μόνο τα επίθετα των κατοίκων του Κοκκινοχωρίου
 

Το αγαπημένο χρώμα των Κοκκινοχωριτών ήταν το κόκκινο κι έτρωγαν μόνο τα φρούτα που είχαν κόκκινο χρώμα. Ετσι κυκλώσαμε μόνο τα φρούτα που είναι κόκκινα.

 
Εκαναν ολόκληρα βουνά από αυγά. Κάναμε κι εμείς πυραμίδες με αυγά.
 
 
 Και ένα φύλλο εργασίαςΤα δικά μας αυγουλοβουνάΠαίξαμε ένα παιχνίδι παρατηρητικότητας με το καλάθι και τα φαγητά που έτρωγαν. Τα παιδιά βρήκαν τι λείπει από τα υπόλοιπα καλάθια.
 Και κάναμε το ακόλουθο φύλλο εργασίας
 
 
 

Ξεμπλέξαμε τα κουβάρια
 Και κάναμε το παρακάτω φύλλο εργασίας

 
 
Και δώσαμε το δικό μας τέλος στο παραμύθι λέγοντας ότι οι λύκοι τελικά δεν πήγαν με κακό σκοπό εκεί και ότι έγιναν οι καλύτεροι φίλοι με τις κοκκινοσκουφίτσες. Μέρες άγιες που έρχονται είπαν ν αγαπηθούν. Αλήθεια τι είπαν όταν συναντήθηκαν;
 
 
 
 

                    ΤΕΛΟΣ ΚΑΛΟ ΟΛΑ ΚΑΛΑ!!!!!!


1 σχόλιο: