Τετάρτη, 24 Δεκεμβρίου 2014

ΦΡΙΚΑΝΤΕΛΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΧΑΡΑ


Πριν ξεκινήσω με ότι κάναμε την τελευταία μέρα χρωστάω ένα βιντεάκι με την δραματοποίηση της μάγισσας Φρικαντέλας που είχαμε κάνει με τα παιδιά(το παραμύθι αυτό είναι από τα αγαπημένα των παιδιών και κάθε χρόνο το δραματοποιούμε).Επιτέλους βρήκα ευκαιρία και το έκανα.  


 
Η τελευταία μέρα στο νηπιαγωγείο πριν κλείσουμε για τις διακοπές των Χριστουγέννων ξεκίνησε με τον εκκλησιασμό των παιδιών στον Ιερό Ναο των Εισοδίων της Θεοτόκου. Κατά τις 11 π.μ. ξεκινήσαμε να πούμε τα κάλαντα στα τοπικά καταστήματα του χωριού μας. Φορέσαμε λοιπόν τα σκουφάκια μας πήραμε τα τριγωνάκια μας φτιάξαμε κι ένα πολύ ωραίο κουτί για να βάζουμε τα λεφτά και ξεκινήσαμε από το Δημαρχείο όπου μας υποδέχτηκε ο Δήμαρχος κύριος Αγγελος Λύσσελης.

 Να τα πούμε; Ακούστε μας.
Στη συνέχεια τα είπαμε και στο κανάλι STAR ΔΡΑΜΑΣ που έτυχε να είναι απ' έξω και δώσαμε και μια μίνι συνέντευξη
Συνεχίσαμε στα μαγαζιά και φυσικά περάσαμε και από το 1ο Δημοτικό Σχολείο όπου ο Διευθυντής μας κέρασε καραμέλες.
Με αφορμή κάποια παιχνίδια με γονείς που έπαιξαν οι συναδέλφισσές μου Κική Μιχαλάρου και Πόπη Παπουτσάκη και μου  άρεσαν σαν ιδέα για να τελειώσει όμορφα η μέρα  καλέσαμε τις μαμάδες πριν σχολάσουμε και διοργανώσαμε κι εμείς κάποια παιχνίδια. Η ιδέα άρεσε πολύ στα παιδιά κι έτσι από την προηγούμενη μέρα τα ετοιμάσαμε μαζί με τα παιδιά. Η χαρά τους μεγάλη. 
Ξεκινήσαμε να παίζουμε. Ποιος θα απλώσει πιο γρήγορα τις κάλτσες του Αι Βασίλη; Νικητής ο μπαμπάς της Ευαγγελίας(μάλλον απλώνει τα ρούχα στο σπίτι)
2 παιχνίδια με στόλισμα δέντρου. 1)Ποιος θα στολίσει πιο γρήγορα το δέντρο με αστέρια;
2) Κάναμε ερωτήσεις στους γονείς σχετικά με τα χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά και όποιος έβρισκε την απάντηση κέρδιζε ένα στολίδι το οποίο κολλούσε στο δέντρο. Νικητής αυτός που είχε τα πιο πολλά στολίδια όταν τελειώσουν οι ερωτήσεις.
                         Ποιος θα κολλήσει με κλειστά μάτια την μύτη στον Ρούντολφ;
                           Ποιος θα ταίσει κουραμπιέ τον άλλον  με κλειστά μάτια;(μια ιδέα από                                          την Κική Μιχαλάρου)
                                       Ποιος θα βρει τις διαφορές πιο γρήγορα;
Ποιος θα ενώσει τις τελίτσες πιο γρήγορα;και ποιος θα ενώσει αυτά που ταιριάζουν;
                                       Ποιος θα κάνει το παζλ και τον λαβύρινθο πιο γρήγορα;

Ποιος θα περάσει το μπαλάκι από την κοιλιά του χιονάνθρωπου; Μόνο ο μπαμπάς της Ευαγγελίας το κατάφερε. Και ένα ακόμη ποιος θα μαζέψει τις περισσότερες καραμέλες μέσα στην κάλτσα του Αι Βασίλη
Παιδί με μαμά προσπαθούν να μεταφέρουν ένα μπαλάκι κρατώντας στο με την μύτη τους(Κική Μιχαλάρου υπέροχη η ιδέα σου άρεσε πολύ)
Οι γονείς σε 2 ομάδες προσπαθούν να πάρουν με το στόμα τους μια καραμέλα χωρίς να χρησιμοποιήσουν τα χέρια τους.
Ποιος θα ζωγραφίσει πρώτος στο δέντρο του και τα 5 χριστουγεννιάτικα σχέδια που έχει το ζάρι;
                                                          Παίξαμε BINGO
Και στόχο με πύργους από δέντρα(η ιδέα όπως και άλλες από την Πόπη Παπουτσάκη)

                                                        Κλείσαμε με χορό
Ευχαριστώ πολύ τις συναδέλφισσες για τις πολύ ωραίες ιδέες τους με τα παιχνίδια που έγιναν αφορμή να περάσουμε ωραία και τους γονείς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και έδωσαν μεγάλη χαρά στα παιδιά μας. Θέλω να σας ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου καλές γιορτές και καλή χρονιά. Ωρα για ξεκούραση!!!!!!!!!!!!!!!!!γιατί όλοι την έχουμε ανάγκη.3 σχόλια: