Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣΤην βδομάδα που πέρασε παίξαμε αρκετά παιχνίδια γνωριμίας και ασχοληθήκαμε αρκετά με το όνομά μας. Δείτε κάποιες δραστηριότητες που κάναμε με τα παιδιά μέσα στην τάξη.
Τα παιδιά κάθονται στην παρεούλα και η κυρία προσπαθεί να θυμηθεί τα ονόματά τους. Κάθε φορά που η κυρία δείχνει ένα παιδί και λέει το όνομά του σωστά τα παιδιά χτυπάνε παλαμάκιαΚάθε φορά που η κυρία λέει λάθος το όνομα ενός παιδιού τα παιδιά χτυπάνε τα πόδια τους. Φυσικά η κυρία έκανε πολλές φορές λάθος στα ονόματα των παιδιών -η κυρία είναι ξεχασιάρα-είπαν στο τέλος.Γράψανε το όνομά τους στα βαγόνια του τρένου με την βοήθεια της καρτέλας (τα προνήπια)


Την επόμενη μέρα ετοιμάσαμε τα ονόματα των παιδιών σε χρωματιστά γλασέ. Γιατί υπάρχουν τόσα χρώματα; Ο καθένας πήρε το όνομά του και άρχισε να μετράει πόσα γράμματα έχει.

  

Κολλήσανε το όνομά τους  κάτω από τον σωστό αριθμό
 
Στο τέλος κάτω από κάθε χρώμα γράψανε τον αριθμό των παιδιών που το όνομά τους έχει τόσα γράμματα όσα λέει επάνω.

Ετσι είδαμε ποια ονόματα έχουν τα πιο πολλά γράμματα ποια τα πιο λίγα και τα μετρήσαμε
 
  Κρεμάσανε το όνομά τους 
 


Προσπάθησαν να βρουν το όνομά τους κοιτάζοντας το όνομα στο μανταλάκι(εδώ να πούμε ότι τα προνήπια δυσκολεύτηκαν αρκετά ήταν αρκετά τα ονόματα και πολύ κοντά το ένα με το άλλο)

Τυπώσαμε το όνομά μας για να στολίσουμε την τάξη
 Ένα παιχνίδι που τους άρεσε πολύ είναι το εξής: Σε χαρτόνι γράφουμε τα ονόματα των παιδιών και τα μοιράζουμε. Τα βάζουν κάτω στο πάτωμα ανάποδα .

Τους μοιράζουμε τις καρτέλες με το όνομά τους


 
Ένα παιδί με μια ρυθμική μουσική χορεύει ανάμεσα από τα χαρτόνια και όταν σταματήσει η μουσική σηκώνει ένα χαρτονάκι. 

Το παιδί που έχει αυτό το όνομα σηκώνει την καρτέλα του ψηλά και πηγαίνει να χορέψει. Δεν πρέπει να ξανατραβήξουν το ίδιο χαρτονάκι  γι αυτό ή το αφαιρούμε το όνομα που έπαιξε ή το βάζουμε πάλι ανάποδα βάζοντας με τον μαρκαδόρο ένα σημάδι από πάνω.
 


Και μια παραλλαγή του παραπάνω παιχνιδιού κάθε φορά που γυρνάμε μια καρτέλα με το όνομα, το παιδί του οποίου το όνομα είναι γραμμένο πρέπει να πει στα υπόλοιπα παιδιά τι να κάνουν. Κάποιες από τις προτάσεις των παιδιών
Να πηδήξετε ψηλά 
Να περπατήσετε σαν τις γάτες
Σαν τα φίδια
Να χορέψετε και μετά να γίνετε αγαλματάκια
Να πέσετε κάτω μόλις σταματήσει το ταμπουρίνο

Να πιάσετε τ αυτιά σας
Να κοιμηθείτε
 Να χτυπήσετε παλαμάκια
 Να σηκώσετε τα χέρια ψηλά

Στη μουσική Dj ο Νικος

 
 

Κολλήσαμε το όνομά μας από πάνω προς τα κάτω  Αντε κι ένα τελευταίο με τα καπάκια
ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΒΡΑΔΥ


3 σχόλια: