Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΑΛΕΠΟΥ ΔΑΣΚΑΛΑ

Ενα παραμύθι που λέω κάθε χρόνο στα παιδιά και τους αρέσει πολύ είναι - η αλεπού δασκάλα-. Δυστυχώς δεν το έχω σε κάποιο βιβλίο.Το άκουσα από μια αξιόλογη συνάδελφό μου την κυρία Χρυσούλα πριν πολλά χρόνια και από τότε το λέω κάθε χρόνο στα παιδιά. Αφού τους το αφηγήθηκα τους ρώτησα αν θέλουν να το παίξουμε. Φυσικά η απάντηση ήταν ομόφωνη ένα μεγάλο ΝΑΙ. Καθήσαμε λοιπόν κάτω και αποφασίσαμε τι θα χρειαστούμε. Αν και τη γωνιά της δραματοποίησης δεν την οργανώσαμε ακόμη ωστόσο κάτι βρήκαμε. Θέλαμε γυαλιά (της κυρίας) ένα καπέλο(μας έμεινε από τα παιχνίδια γνωριμίας) μια ουρά (την κάναμε από γκοφρέ) μια μάσκα (στα γρήγορα από χαρτόνι)  ένα φόρεμα (ενα παλιό της κυρίας που αντί να το πετάξω είπα να το πάω στο σχολείο γιατί μπορεί να χρειαστεί) μια μάσκα για τον σκύλο και μια τσάντα με βιβλία (η τσάντα της δανειστικής).Τα κοτόπουλα επειδή ήταν πολλά τα αφήσαμε χωρίς μάσκα. 



 Το παραμύθι έχει ως εξής:
Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια αλεπού που είχε να φάει πάρα πολύ καιρό.
Πεινούσε τόσο πολύ που πόναγε η κοιλιά της και δεν έβρισκε τίποτα για να την γεμίσει
Κόντεψε να πέσει κάτω από την πείνα. Κάτι πρέπει να κάνω είπε. Ας κάτσω λίγο να σκεφτώ
Σκέφτηκε σκέφτηκε και το βρήκε. Είχε μάθει πως μόλις είχε ανοίξει το σχολείο όπου θα πήγαιναν τα κοτόπυλα της γειτονιάς της. Είχε λοιπόν την ιδέα να πάει στο σχολείο να κάνει την δασκάλα. Επειδή όμως θα την γνώριζαν αποφάσισε να μεταμφιεστεί. Εβαλε γυαλιά καπέλο φόρεμα για να κρύψει και την ουρά πήρε και μια τσάντα με βιβλία και χαρούμενη ξεκίνησε για το σχολείο.
Χτύπησε την πόρτα και μπήκε μέσα
Πω πω πω πόσα κοτόπουλα της έτρεχαν τα σάλια αλλα κρατήθηκε και κάθησε στην καρέκλα να γνωρίσει τους μαθητές της.
Τους συστήθηκε και τους είπε ότι είναι η καινούρια τους δασκάλα και ότι είναι πολύ χαρούμενη που ήρθε σ αυτό το υπέροχο σχολείο. Μάλιστα ρώτησε τα κοτόπουλα αν ήθελαν να τους πάει εκδρομή στο σπίτι της για να τους δώσει λιχουδιές να φάνε. Αλλα είχε στο μυαλό της η πονηρή η αλεπού. Τα κοτόπουλα από την χαρά τους που θα πήγαιναν εκδρομή άρχισαν να χειροκροτάνε.
Ξεκινάνε λοιπόν μπροστά η αλεπού πίσω τα κοτόπουλα
Ο σκύλος όμως που ήταν και ο φύλακας του σχολείου κάτι μυρίστηκε. Είδε και μια ουρά να κρέμεται κάτω από το φόρεμα της δασκάλας και αποφάσισε να πάει και αυτός στην εκδρομή. 

 Ακολουθούσε από πίσω χωρίς να τον βλέπει η αλεπού

 .Η αλεπού δεν κρατιόταν από τη χαρά της. Με το ζόρι κρατήθηκε στο δρόμο να μη τα φάει. Επιτέλους όλα τα κοτόπουλα τα είχε βάλει στο σπίτι της.  Περάστε μέσα σας έχω μια έκλπηξη έλεγε η πονηρή αλεπού.
Ομως μια έκπληξη περίμενε και την αλεπού στο τέλος. Ο σκύλος ο φύλακας του σχολείου. Τρομάρα που πήρε η αλεπού!!!!!!!!
Την έπιασε ο σκύλος και την έκανε μαύρη στο ξύλο. Πάρε και τούτη πάρε κι εκείνη και η αλεπού όπου φύγει φύγει
Από τότε δεν ξανατόλμησε να πάει στο σχολείο ούτε καν να περάσει από έξω. 


Στο τέλος τραγουδήσαμε και το τραγουδι -την αλεπού θερίζει η πείνα η πολλή-
Απολαύστε μας στο πρώτο μας τραγουδάκι_


3 σχόλια: