Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2024

European Day of Languages :Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024!
Συμμετείχαμε και φέτος στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών δημιουργώντας μια αφίσα που να απεικονίζει το θέμα "Γλώσσες για την ειρήνη"

Η 26 Σεπτεμβρίου καθιερώθηκε ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών στις 6 Δεκεμβρίου 2001, στο τέλος του Ευρωπαϊκού Έτους Γλωσσών, από το Συμβούλιο της Ευρώπης [1] , με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών είναι μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία για την προώθηση της εκμάθησης γλωσσών και εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης για την προώθηση της πολυγλωσσίας στην Ευρώπη.
Οι γενικοί στόχοι της ημέρας είναι:
να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τη σημασία της εκμάθησης γλωσσών και της διαφοροποίησης των γλωσσών που μαθαίνονται με σκοπό την αύξηση της πολυγλωσσίας και της διαπολιτισμικής κατανόησης·
να προωθήσει την πλούσια γλωσσική και πολιτιστική ποικιλία της Ευρώπης·
να ενθαρρύνει τη δια βίου εκμάθηση γλωσσών μέσα και έξω από το σχολείο.
Στο πλαίσιο αυτών των στόχων, οι πολίτες της Ευρώπης ενθαρρύνονται να ξεκινήσουν την εκμάθηση μιας γλώσσας ή να αισθάνονται ιδιαίτερα υπερήφανοι για τις υπάρχουσες γλωσσικές τους δεξιότητες. Επίσης, όσοι είναι υπεύθυνοι να παρέχουν πρόσβαση στην εκμάθηση γλωσσών ενθαρρύνονται να διευκολύνουν τους πολίτες να μάθουν ένα μεγαλύτερο εύρος γλωσσών και να υποστηρίξουν πρωτοβουλίες για πολιτικές που προωθούν τις γλώσσες. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην εκμάθηση γλωσσών πέρα από τα αγγλικά. Είδαμε στον παγκόσμιο χάρτη που βρίσκεται η Ευρώπη και εντοπίσαμε την χώρα μας

Αξιοποιήσαμε το υλικό από https://edl.ecml.at/Home/tabid/1455/language/el-GR/Default.aspx
και μέσα από το γλωσσικό ταξίδι της Λάρας στην Ευρώπη ακούσαμε λέξεις και αριθμούς σε διάφορες γλώσσες της Ευρώπης

Κάναμε τη δική μας αφίσα με την λέξη ειρήνη σε Ευρωπαϊκές γλώσσες








Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

11η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2024

Η 11η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2024 γιορτάζεται σήμερα στο πλαίσιο εναρμόνισής της με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

Το σημερινό σύνθημα της ημέρας είναι «Αθλούμαστε Μαζί. Δίνουμε ποιότητα στη Ζωή» εξ ου και στο σχολείο μας κάναμε αθλητικές δράσεις/δραστηριότητες προκειμένου να αναδειχθούν τα οφέλη και η σημασία της φυσικής δραστηριότητας, της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού για την υγεία και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.
Πρωινή γυμναστική

Δημιουργήσαμε μια αφίσα


και βγήκαμε στην αυλή για να κάνουμε τις αθλητικές μας δράσεις 








Ολα τα παιδιά πήραν έπαινο συμμετοχής και μετάλλιο